Rīgas brīvostā nodotas ekspluatācijā divas piestātnes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas brīvostā atklātas ekspluatācijā nodotās "ZO-1" un "ZO-2" piestātnes, kuru rekonstrukcijas projekts ilga teju divus gadus, informēja uzņēmums "BMGS".

Rekonstruētās piestātnes, ar kurām vairāk nekā 25 gadus operē viens no Rīgas brīvostas smagsvara kategorijas stividoriem SIA “Rīgas Universālais Termināls”, atrodas Vecmīlgrāvī, Birztalu ielā 15. Uzņēmums norāda, ka rekonstrukcijas realizācijas process bija ne tikai tehniski izaicinošs, bet arī birokrātiski apgrūtināts - laiks no idejas realizācijas sākuma līdz gatavām piestātnēm ilga 12 gadus.

Rekonstrukcijas primārais mērķis bija modernizēt un padarīt laikam atbilstošas esošās piestātnes, ievērojami uzlabojot to tehniski-ekonomiskos rādītājus, kas ļautu uzņemt "Panamax" klases kuģus. Lai to sasniegtu, tika palielināts piestātņu kopējais garums, sasniedzot 446,8 metrus sākotnējo 320 metru vietā; veikti gultnes padziļināšanas darbi, dziļuma atzīmei sasniedzot -12,5 metrus sākotnējo -10,1 metru vietā, kā arī veikti citi labiekārtošanas un infrastruktūras darbi.

Aizvadītā gada noslēgumā brīvostā Krievu salas projekta otrā posma ietvaros tika pabeigta visa komunikāciju, tostarp elektroapgādes kabeļu, ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu, izbūve, kā arī kravu laukumu un dzelzceļa izbūve.

Kravu laukumiem ir izbūvēts betona plātņu un asfalta segums un izbūvēts 23 metrus augsts vēja žogs vairāk nekā 2 kilometru garumā. Vēja žoga būtiskākā funkcija ir efektīvi slāpēt valdošo vēju ietekmi uz ogļu krautnēm, neļaujot ogļu putekļiem pacelties gaisā un nonākt apkārtējā vidē.

Aizvadītā gada laikā Rīgas brīvostā pārkrauti 36,4 miljoni tonnu dažādu kravu, kas ir par 8,2% jeb 2,8 miljoniem tonnu vairāk nekā 2017. gadā, liecina brīvostas apkopotā statistika. Pieaugums ticis novērots gandrīz visos kravu segmentos, izņemot naftas produktu, kas samazinājies par 27,6%, un ķīmisko beramkravu, rūdu un metāla beramkravu apgrozījumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti