Rīgas arhitektu birojs uzvar jaunas Maskavas metro stacijas dizaina konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Rīgas arhitektu birojs uzvarējis Maskavas atklātajā konkursā par tiesībām veidot jaunās metro līnijas stacijas dizainu, portālam lsm.lv apstiprināja birojā.

Krievijas masu mediji vēstīja, ka ir noslēdzies konkurss jaunās Kalužsko – Solncevskas metro līnijas būvniecībai. Šoreiz konkursā varēja piedalīties arī ārzemju uzņēmumi, un jaunās stacijas „Novoperedelkino” dizainu pēc konkursa rezultātiem veidos „United Riga Architects”.

Vēl viens dizaina sadaļas uzvarētājs, Maskavas arhitektu birojs „Nefa Architects” veidos stacijas „Solncevo” dizainu, ziņo aģentūra „RIA Novosti”.

Konkursā par metro staciju dizainu piedāvājumus vērtēja ne tikai profesionāļu žūrija, bet arī pilsētas iedzīvotāji, balsojot internetā. Tieši maskaviešu balsojums izšķīra Rīgas arhitektu piedāvājuma likteni, jo žūrija deva priekšroku citam, „Nefa Architects” projektam, bet internetā ar lielu pārsvaru uzvarēja Rīgas birojs.

Krievijas masu mediji ziņo, ka konkursā kopumā piedalījās 96 uzņēmumi, tai skaitā 22 ārzemju projekti. Saskaņā ar konkursa nolikumu, dizaina projektā bija jāiekļauj stacijas dizains, stacijas navigācijas shēma un idejas par stacijas mēbeļu izskatu, turklāt stacijas dizaina izmaksas nedrīkstēja pārsniegt 5% no kopējām līnijas izbūves izmaksām, un apdarē obligāti jāizmanto Krievijas būvmateriāli.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti