PTAC: Pircēji interneta tirdzniecībā saskaras ar daudzām problēmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Iepērkoties internetā joprojām ir daudz problēmu, un patērētāji bieži vien nevar realizēt savas tiesības. To intervijā Latvijas Radio atzina Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa.

Intervija ar PTAC vadītāju Baibu Vītoliņu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Viņa teica, ka, pērkot internetā, viena no galvenajām problēmām, ar ko saskaras pircēji, ir neatbilstoša preces kvalitāte. Pircējam ir tiesības 14 dienu laikā iegādāto preci sūtīt atpakaļ un atgūt par to samaksāto naudu, bet arī tas ne vienmēr ir iespējams, jo veikali bieži neatdod naudu par pirkumu.

"Ir problēmas ar naudas saņemšanu atpakaļ. (..) Ir gana daudz problēmu šajā jomā," atklāja PTAC vadītāja.

Vairāk ziņojumu Vītoliņas vadītais centrs saņēmis par veikaliem, kas jau līdz Covid-19 pandēmijai strādāja attālināti, iespējams tādēļ, ka no jauna internetā strādāt sākušos veikalos cilvēki iepērkas mazāk, bet šajos veikalos ir lielākas grūtības ar detalizētiem preču aprakstiem, jo interneta lapas vēl nav pietiekami labi izstrādātas.

Distances tirdzniecība salīdzinājumā ar klātienes ir sarežģītāka – pircējs preci nevar aptaustīt un apskatīt, klāstīja Vītoliņa, norādot, ka pircējam pirms preces iegādes vajadzētu pārbaudīt pārdevēju – vai tā ir juridiska persona, cik atpazīstama.

Viņa aicināja: ja iespējams, nemaksāt 100% priekšapmaksu, bet izvēlēties maksāt, saņemot preci. Krāpnieciskos veikalos vienmēr prasīs maksāt iepriekš.

Pērn sūdzības bija par 4–5 veikaliem, no tiem par vienu ap 400 sūdzību, un gada laikā problēmu nav kļuvis mazāk. 

Cilvēki joprojām pamatā veikalu izvēlas pēc tā piedāvātās cenas, nevis atpazīstamības un drošuma. Lielo sūdzību skaitu Vītoliņa skaidroja arī ar  to, ka daļa cilvēku tikai tagad sākuši iepirkties internetā un viņiem ir samērā neliela pieredze šajā jomā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti