Prokuratūra sāk kriminālprocesu saistībā ar pārtraukto vilcienu iepirkumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 1 mēneša.

Ģenerālprokuratūrā, izskatot Satiksmes ministrijas (SM) pērnā gada decembra iesniegums par pārtraukto pasažieru vilcienu iepirkumu, pieņemts lēmums par kriminālprocesa sākšanu. Tas pirmstiesas izmeklēšanas veikšanai nodots Valsts policijai, informēja prokuratūrā.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā tikuši izvērtēti SM iesniegumam pievienotie un pārbaudes gaitā saņemtie materiāli.

Kā norādīja prokuratūrā, pārbaudes rezultātā konstatēts, ka pārbaudes rezultātā konstatēts, ka PV valdes rīcībā, 2012.gada 2.aprīlī noslēdzot pasažieru vilciena piegādes un uzturēšanas līgumu ar Spānijas kapitālsabiedrību "Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles" (CAF), ir saskatāmas Krimināllikuma sadaļā "Noziedzīgi nodarījumi valsts institūciju dienestā" paredzēto noziedzīgo nodarījumu grupas pazīmes.

Ceturtdien prokuratūrā pieņemts lēmums par kriminālprocesa sākšanu, kurš pirmstiesas izmeklēšanas veikšanai nodots Valsts policijai.

Jau ziņots, ka PV akcionāru sapulce pērn oktobrī pieņēma lēmumu vērsties tiesībsargājošajās iestādēs. Sapulcē pašreizējā PV valde norādīja uz iepriekšējās valdes atbildību, 2.aprīlī parakstot līgumu par vilcienu piegādi ar CAF, lai gan tas neatbilda konkursa nolikuma prasībām, tādējādi apdraudot simt miljonu latu Kohēzijas fonda finansējuma saņemšanu vilcienu iegādei.

"Akcionārs piekrita PV esošās valdes viedoklim, ka uzņēmuma iepriekšējā vadība vilcienu iepirkuma procesā ir pārkāpusi savas pilnvaras," iepriekš informēja PV sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece.

PV bija iecerējis iegādāties 34 elektrovilcienus un septiņus dīzeļvilcienus. Iepirkuma iegādes kopējās izmaksas tika plānotas 144 miljoni latu, tostarp Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansējums būtu 100 tūkstoši latu, bet PV līdzfinansējums ‒ 44 miljoni latu. Konkursā par vilcienu piegādi uzvarēja CAF, taču ar to noslēgtajā līgumā bija jāveic grozījumi, lai nezaudētu ES līdzfinansējumu 100 miljonu latu apmērā jauno vilcienu iepirkumā. Vienošanās ar CAF par līguma izmaiņām netika panākta un un CAF vērsās Stokholmas Tirdzniecības palātas Mediācijas institūtā, lūdzot sākt mediācijas procesu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti