Panorāma

Plāno izcirst kokus Gaujas Nacionālajā parkā

Panorāma

Rīdzinieki kritizē izvēlēto koncertzāles vietu

Preses nama kvartāls kļūst par biznesa centru

Preses nama kvartāls kļūst par biznesa centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Zaļā gaisma dota vērienīgiem pārbūves darbiem Daugavas otrā krastā. Jau šomēnes sāksies nojaukšanas darbi bijušā Preses nama teritorijā. To tuvāko pāris gadu laikā iecerēts pārveidot par modernu biznesa centru ar biroju ēku, viesnīcu un publisku futbola laukumu uz bijušās tipogrāfijas ēkas jumta.

Skats uz Vecrīgu no pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados celtā Preses nama jumta drīz būs vienīgais, kas šeit palicis kā agrāk. Jau šomēnes sāksies darbi pie vērienīga Preses nama kvartāla attīstības projekta.

"Iepretim vecajam centram, Vecrīgai, ir Rīgas jaunais centrs – komerciālais centrs, biznesa centrs, administratīvais centrs utt.," sacīja “Arhis arhitekti” līdzīpašnieks Andris Kronbergs.

Esošo fabrikas tipa ēku nojauks un tās vietā taps krietni augstāka biroju ēka.

"Šī ēka būs kā tilts, kas balstīsies tikai uz dažām kolonnām, jo mums apakšā teritorijā ir ļoti daudz esošie pāļi, mēs nevaram gandrīz atrast vietu, kur to balstīt," stāstīja “Arhis arhitekti” arhitekts Raimonds Saulītis.

Uz Preses nama palodzēm vēl atrodamas 20 gadu vecas avīzes. Tagad daļa no bijušās tipogrāfijas ēkas pārtaps daudzfunkcionālā centrā ar ēdināšanas un tirdzniecības zonu un 900 mašīnām paredzētu autostāvvietu.

"Pats lielākais izaicinājums, ka uz šīs daļas, kur mēs tagad stāvam, kas ir 10 000 kvadrātmetri, mēs esam paredzējuši izveidot publisku parku – futbollaukumu," atklāja Kronbergs.

Līdztekus tam ieplānota zaļā zona un vēl citi publiski sporta laukumi. Pati Preses nama augstceltne pārtaps par četru zvaigžņu viesnīcu ar vairāk nekā 300 numuriņiem.

"Ēkai tiks veikta nopietna renovācija, lai tā atbilstu mūsdienu prasībām, bet kopējais tēls pēc renovācijas – šī ēka nebūs zaudējusi šīs dienas izskatu un atgādinās vēsturisko Preses namu," norādīja Saulītis.

Minētās pārmaiņas ir tikai projekta pirmā kārta, kuru iecerēts pabeigt līdz 2022. gada vasarai.

Visās Preses nama projekta kārtās kopā attīstītājs nolēmis ieguldīt vairāk nekā 200 miljonus eiro.

Projekta attīstītājs ir investīciju fonds, kura ieguldītāji nāk no Skandināvijas un arī Lietuvas.

"Esmu drošs, ka šis projekts dos jaunu enerģiju Rīgas ainavai Daugavas kreisajā krastā un biznesa videi Latvijas galvaspilsētā," uzskata projekta attīstītāja pārstāvis Ģiedris Bernots.

Nojaukšanas darbus plānots sākt vēl šomēnes, bet celtniecību – nākamā gada martā. Kurš no pašmāju celtniecības smagsvariem iegūs tiesības uz šī projekta realizāciju, vēl tiek skaidrots konkursā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti