Rīta Panorāma

Saksofonista Toma Rudzinska jaunais "Melos Quintet" koncertē Rīgā

Rīta Panorāma

Unikāla fotoizstāde "Turpināt dzīvot… Skaisti!"

Telefonintervija ar Juri Lazdiņu

Piena ražotāji gaida lielāku atbalstu nozares glābšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai arī valdība otrdien lēma krīzē nonākušajai piena ražošanas nozarei atvēlēt vairāk nekā septiņus miljonus eiro, piensaimnieki gaida vēl lielāku atbalstu.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumā „Rīta Panorāma” atzina biedrības „Zemnieku saeima” vadītājs Juris Lazdiņš, nozarei ar valdības atvēlētajiem vairāk nekā septiņiem miljoniem eiro pietiks trim mēnešiem. Lai piena sektoru saglabātu, būtu nepieciešami 20 miljoni eiro – ar tiem pietiktu 6-8 mēnešiem.

Pēc Lazdiņa sacītā, Latvijas piena ražotāji cer uz lielāku Eiropas Komisijas atbalstu. „Jāpārliecina Eiropas Komisija, ka vislielākā ietekme no Krievijas embargo ir tieši pierobežas valstīm, kam bijis būtiskāks eksporta apjoms uz Austrumu valstīm,” teica „Zemnieku saeimas” līderis.

Jau ziņots, ka valdība otrdien krīzē nonākušajai piensaimniecības nozarei piešķīra atbalstu 7,6 miljonu eiro apmērā – šo finansējumu saņems piena ražotāji. Ciltsdarba atbalstu izmaksās jau šā gada septembrī un to varēs saņemt ganāmpulka īpašnieki, kas regulāri nodod pienu pārstrādei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti