Pētījums: Visdārgākā dzīvē Baltijā ir Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vidējai ģimenei ar diviem bērniem visdārgākā dzīve no visām Baltijas galvaspilsētām ir Rīgā, turklāt tieši rīdziniekiem, apmaksājot pamatvajadzības, paliek pāri vismazākā summa, secināts „Swedbank” Privātpersonu finanšu institūta pētījumā, Latvijas Radio pastāstīja institūta direktore Adriāna Kauliņa.

Pētījumā apskatīti vidējās ģimenes ienākumi un izdevumi pārtikai, mājoklim un transportam. Kopumā izdevumu pozīcijas Viļņā, Rīgā un Tallinā ir līdzīgas, tomēr rīdzinieki maksā vairāk par pārtiku un transportu. Rīdzinieku izdevumi mēnesī ir par aptuveni 13% lielāki nekā Viļņā un Tallinā, kur ģimene mēnesī kopumā pamatvajadzībām iztērē aptuveni 520 latus.

Lielāka atšķirība ir, vērtējot ienākumus, jo Rīgā ģimene mājoklim, transportam un pārtikai tērē pusi no mēneša ienākumiem, bet Tallinā -  tikai trešo daļu. Naudas izteiksmē starpībā ir lielāka, jo tipiskai rīdzinieku ģimenei pēc visu tēriņu samaksas paliek 650 eiro, bet  vidējai Tallinas ģimenei gandrīz divreiz vairāk, stāstīja Kauliņa.  

Pētījumā modelēti izdevumi ģimenei, kurā ir divi pieaugušie un divi bērni, kas  dzīvo padomju laika nama dzīvoklī, un pieaugušie saņem vidējās algas pilsētā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti