Pētījums: Pusgada laikā par 10% ir pieaudzis eiro ieviešanas atbalstītāju skaits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Aprīlī pret pāreju uz eiro Latvijā pozitīvi noskaņoti kopumā bija 36% iedzīvotāju. Negatīva attieksme pret eiro ieviešanu bija 62% iedzīvotāju, kas ir par 9% mazāk nekā pagājušā gada oktobrī.

Pēdējā pusgada laikā par 10% ir pieaudzis eiro ieviešanas atbalstītāju skaits, liecina pētījumu aģentūras TNS šā gada aprīlī veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja. Aprīlī pret pāreju uz eiro Latvijā pozitīvi noskaņoti kopumā bija 36% iedzīvotāju. Negatīva attieksme pret eiro ieviešanu bija 62% iedzīvotāju, kas ir par 9% mazāk nekā pagājušā gada oktobrī. Latvijas Bankas prezidents un arī finanšu ministrs iepriekš pauduši viedokli, ka sabiedrības atbalsts eiro palielināsies un gada vidū tas varētu pārsniegt 50%. Tomēr TNS pētījumu eksperte Inta Priedola nav tik optimistiska par eiro atbalstītāju skaita pieaugumu.

„Optimistiski prognozēt grūti, bet Latvijā ir vērojams pakāpenisks pieaugums, ne tiks straujš. Ir vajadzīgi vairāki mēneši, lai sasniegtu nozīmīgu izaugsmi pozitīvos viedokļos, bet kopumā tie turpinās pieaugt. Tas pamatojams ar to, ka parādās vairāk informācijas par eiro ieviešanas aspektiem, cilvēki ir padomājuši, apspriedušies, arvien vairāk rodas skaidrība, kā tas viņus personīgi ietekmēs, kā tas reāli notiks, un, iespējams, mazināsies šaubas par iespējamu nestabilitāti viņu pašu finansiālajai situācija eiro ieviešanas dēļ,” norāda Priedola.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti