Pērn vieglo auto tirgus audzis par 15%; jaunus spēkratus vairāk pirkušas privātpersonas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas kopējais vieglo automašīnu tirgus pērn pieaudzis par 15%, un ievērojami pieauguši jaunu auto iegādes darījumi privātpersonu segmentā, to Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" atzina biedrības ''Auto asociācija'' valdes loceklis Ingus Rūtiņš.

Pērn Latvijā reģistrētas 18 575 jaunas pasažieru automobiļu un vieglā komerctransporta vienības, kas ir par 15% vairāk nekā gadu iepriekš. Salīdzinājumam Igaunijā 2016.gadā vieglo pasažieru automobiļu tirgus ir palielinājies par 10%, sasniedzot 22 429 reģistrētu vienību skaitu, bet Lietuvā – 20 320 jeb par 19% vairāk nekā gadu iepriekš, vēsta LETA, atsaucoties uz asociācijas datiem.

Rūtiņš klāstīja, ka pērn pēc "ilgāka laika noticis izrāviens" jaunu vieglo automobiļu iegādē privātpersonu segmentā – tā īpatsvars kopējā pērn iegādāto auto skaitā pieaudzis gandrīz līdz 24%, kas procentuāli varbūt nešķiet daudz, bet vienību skaita ziņā bija samērā daudz.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Auto iegāde privātpersonu segmentā pieaugusi divu iemeslu dēļ – to sekmējuši paši auto tirgotāji ar atraktīvākiem piedāvājumiem, kā arī līzinga kompānijas un bankas, uzlabojot finansējuma pieejamību auto iegādei. Jauna auto iegādes piedāvājums izdevīguma ziņā sāk līdzināties mazlietota auto iegādes piedāvājumam, klāstīja Rūtiņš.

Viņš lēsa, ka privātpersonas jaunus vieglos auto iegādājas vairāk saistībā ar labklājības pieaugumu.

Tikmēr pērn turpinājās vieglā komerctransporta (N1) reģistrācijas skaita lejupslīde. To skaits sasniedza vien 2216 jaunu automobiļu, kas ir par 6% mazāk nekā gadu iepriekš, vēsta LETA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti