Pērn lielākais nodokļu maksātājs Latvijā – «Statoil»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pērn lielākais nodokļu maksātājs Latvijā, kurš kopumā valstij samaksājis vairāk nekā 172 miljonus eiro, bija degvielas mazumtirdzniecības tīkls “Statoil Fuel & Retail”.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajā lielāko nodokļu maksātāju sumināšanā “Statoil” ieguva balvas trijās kategorijās: lielākais nodokļu maksātājs Latvijā un Rīgas reģionā, kā arī lielākais akcīzes nodokļu maksātājs.

Par lielāko algas nodokļu maksātāju atzīts “Rimi Latvija”, bet lielāko pievienotās vērtības nodokļu maksātāju – naftas produktu tirgotājs “Orlen Latvija”. Lielākais nodokļu maksātājs valsts uzņēmumu vidū bija “Latvenergo”. Savukārt par 2015.gada sekmīgāko eksportētāju atzīts Latvijas informāciju tehnoloģiju uzņēmums “Mikrotīkls”.

Par ievērojamām iemaksām valsts budžetā, godprātīgu un atbildīgu attieksmi pret nodokļu saistībām kopumā VID pateicies 2448 nodokļu maksātājiem, no kuriem 1964 - atkārtoti.

Gan VID vadītāja Ināra Pētersone, gan finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) cer, ka godprātīgo nodokļu maksātāju rīcība līdzīgi mudinās rīkoties arī pārējiem uzņēmējiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti