Eiro fokusā

Daugavpilī ienāk pasaules mēroga kompānija, kas ražos termokameras

Eiro fokusā

Darbs attālināti: darba ņēmēja un darba devēja tiesības ārkārtas situācijā

Piektdaļai mājsaimniecību mājokļu izdevumu segšana 2020.gadā bija ļoti apgrūtinoša

Pērn 27,2% mājsaimniecību ikdienas izdevumus sedza ar grūtībām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

2020. gadā 27,2% mājsaimniecību savus ikdienas izdevumus sedza ar grūtībām vai ar lielām grūtībām, kas ir par 1,4 procentpunktiem mazāk nekā 2019. gadā, kad šādas grūtības bija 28,6% mājsaimniecību, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Nemainīgs ir saglabājies mājsaimniecību īpatsvars, kas savus ikdienas izdevumus sedza ar nelielām grūtībām vai samērā viegli (62,4% 2019. gadā un 62,8% 2020. gadā). Savukārt ir nedaudz palielinājies to mājsaimniecību īpatsvars, kas savus ikdienas izdevumus sedza viegli vai ļoti viegli – no 9% 2019. gadā līdz 10% 2020. gadā.

Rīgas un Pierīgas mājsaimniecības visoptimistiskāk vērtēja savas iespējas segt nepieciešamos ikdienas izdevumus – 12,9% Rīgas mājsaimniecību un 10,5% Pierīgas mājsaimniecību apgalvoja, ka ikdienas izdevumus sedz viegli vai ļoti viegli. Lielākā daļa mājsaimniecību Vidzemē un Kurzemē norādīja, ka tos sedz ar nelielām grūtībām vai samērā viegli (attiecīgi 68,5% un 66,9%). 

Zemgalē un Latgalē aptuveni trešdaļa mājsaimniecību pesimistiski vērtē savas iespējas segt ikdienas izdevumus – attiecīgi 35,1% un 32% mājsaimniecību atzina, ka tas sagādā grūtības vai lielas grūtības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti