Pēc Zolitūdes traģēdijas atlaistais «Maxima Latvija» šefs iecelts jaunā amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pēc Zolitūdes traģēdijas no "Maxima Latvija" vadītāja amata padzītais Gintars Jasinsks turpmāk vadīs grupas Tirdzniecības departamentu, vēsta "Rus.lsm.lv".

Jasinsks vadīs "Maxima International Sourcing" - "Maxima Grupe" nodaļu, kas sniedz aģentūru pakalpojumus mazumtirgotājiem Baltijā, Polijā un Bulgārijā, attīsta privātos zīmolus un nodarbojas ar vairumtirdzniecību. Jasinsks arī turpinās strādāt kā "Maxima International Sourcing" Polijas filiāles valdes priekšsēdētājs.

Pēc publicētās preses relīzes, iepriekš Jasinsks bija atbildīgs par komerciāliem projektiem "Maxima Grupe" Polijas, kā arī Bulgārijas filiālē. Viņš strādājis dažādos "Maxima" grupas uzņēmumos vairāk nekā 20 gadu. Darbs Latvijā gan preses relīzē nav pieminēts. Tomēr viņa "LinkedIn" profils liecina, ka Jasinsks no 2011. gada oktobra līdz 2013. gada novembrim vadījis kompāniju "Maxima Latvija".

Jasinsku no pienākumu pildīšanas "Maxima Latvija" atcēla pēc akcionāru lēmuma 2013. gada 28. novembrī, nedēļu pēc lielākās traģēdijas mūsdienu Latvijas vēsturē, kurā, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam Zolitūdē, bojā gāja 54 cilvēki. Toreiz "Maxima Grupe" vadība norādīja, ka lēmums par Jasinska atstādināšanu pieņemts, jo viņa izteikumi saistībā ar traģēdiju bijuši nepieļaujami.

Proti, 2013. gada novembrī viņš preses konferencē teica, ka savu vainu traģēdijā neredz un savu amatu neatstās.

"Kāpēc? Kāpēc kādam būtu jāatkāpjas? Atkāpjas tie, kuri jūtas vainīgi," sacīja Jasinsks. Viņš uzsvēra, ka "Maxima" ir darījusi maksimāli iespējamo, lai atbalstītu darbiniekus, gan veikusi pietiekami lielu preventīvu darbu, lai katastrofas nenotiktu.

Aģentūras LETA arhīvs gan vēsta, ka jau 2014. gadā Jasinsks kļuva par menedžeri vienā no "Maxima" grupas struktūrām. Grupas pārstāvji gan stāstīja, ka amats nav saistīts ar vadošiem pienākumiem un viņam nākotnē būs grūti uzstāties kaut kur publiski vai arī uzņemties atbildību par citiem. 

KONTEKSTS:

2013. gadā, sabrūkot lielveikalam "Maxima", dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Traģēdijā dzīvību zaudēja arī trīs glābēji, kas pirmie metās sabrukušajā veikalā palīdzēt izdzīvojušajiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti