Pēc negācijām Ēģiptē draud tūrisma firmu bankroti; ceļotājus aicina būt uzmanīgiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saistībā ar Latvijas lēmumu uz nenoteiktu laiku aizliegt avioreisus uz tūristu iecienīto Ēģiptes kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu daļai Latvijas tūrisma aģentūru var būt nopietnas finansiālas grūtības, to intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) valdes locekle Inga Kavaca.
 

Pēc viņas teiktā, ir grūti prognozēt aptuvenos zaudējumus Latvijas tūrisma industrijai. Tām aģentūrām, kam Šarm eš Šeiha nav galvenais virziens ziemas sezonā, finansiālu problēmu nebūs. Taču būs aģentūras, īpaši mazās, kam liegums lidot uz  Šarm eš Šeihu varētu radīt nopietnus finansiālus zaudējumus, un tam varētu sekot pat uzņēmumu bankroti.

Kavaca aicināja ceļotājus būt uzmanīgiem, rezervējot ceļojumus uz priekšu. Veicot rezervācijas, ceļotājiem jāpārbauda tūristu iemaksātās naudas drošības garantijas esamība. "Ir tāda polise – tūristu iemaksātās naudas drošības garantija, kurai ir jābūt katrai aģentūrai Latvijā un, ja šī polise ir, tad tas jau ir pirmais rādītājs, ka tas ir pietiekami droši."

Vēl ceļotājiem jāpievērš uzmanība cenu līmenim, lai neuzķertos uz aizdomīgi lētiem piedāvājumiem. Proti, var būt gadījumi, kad tūrisma kompānija piedāvā vilinošus piedāvājumus, dabū naudu zaudējumu segšanai un pazūd, bet solītais pakalpojums izpaliek, teica Kavaca.

Viņasprāt, daudzu valstu liegumi lidot uz Ēģiptes kūrortpilsētu stipri ietekmēs šīs Āfrikas valsts tūrisma nozari, īpaši šajā sezonā. "Tūristu būs stipri mazāk – par 50% un vairāk," lēsa asociācijas pārstāve, norādot, ka Ēģiptes vietā ceļotāji var izvēlēties alternatīvu ceļojuma galamērķi, taču ir jārēķinās ar cenu pieaugumu.

"Ja cilvēki vēlas ceļot šajā ziemas sezonā, tad viņiem par to ir jāizlemj laicīgi – šobrīd par janvāri, februāri, martu nākamajam gadam. Tad jau vietu pietiks un cenas būs samērīgas. Par pēdēja brīža ceļojumiem - domāju, ka šajā ziemas sezonā varētu tā kā aizmirst, jo vienkārši pieprasījums būs par lielu citiem gala mērķiem,” teica ALTA pārstāve.

Vaicāta, vai saistībā ar notiekošo Ēģiptē Latvija var gaidīt tūristu plūsmas pieaugumu, īpaši no Krievijas, Kavaca atbildēja apstiprinoši. "Latvija ir ļoti jauks galamērķis, tuvu, eleganti un vienkārši nonākt. Es domāju, ka mēs varētu cerēt sagaidīt lielāku [tūristu] plūsmu no Krievijas ziemas laikā."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti