Panorāma

23.30 ienāk prāmis ar 476 baltiešiem

Panorāma

Roku dezinfekcijas līdzekļi drīz būs nopērkami aptiekās

Dezinfekcijas līdzekļus gatavi ražot vairāk

Pēc dezinfekcijas līdzekļa - gara rinda; «Spodrība» gatava ražot vairāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dezinfekcijas līdzekļu ražotāji palielina jaudas un atzīst, ka prioritāte ir publiskais sektors – mediķi, policija, bērnudārzi. Tomēr dezinfekcijas līdzekļi palikšot arī pircējiem. Un viņi ir gatavi gaidīt garās rindās, lai tiktu pie dezinfekcijas līdzekļiem. Viena no tādām ir pie uzņēmuma “Spodrība” firmas veikala Dobelē.

Regulāri mazgājiet un dezinficējiet rokas, arī dezinficējiet virsmas – šāds ir infektologu ieteikums iedzīvotajiem, lai pasargātu savi un citus no inficēšanās ar Covid-19. Bet tikt pie kārotā dezinfekcijas līdzekļa var arī nebūt tik vienkārši. Un pircēji gatavi gaidīt rindā.

Tik garas rindas maziņais “Spodrības” veikaliņš Dobelē nav redzējis ilgu laiku. Un vēl iespaidīgāku rindu padara disciplinētie pircēji, kas viens no otra stāv drošā attālumā. Šie pircēji ir tikai maza daļa no tiem, kas grib tikt pie dezinfekcijas līdzekļiem.

“Spodrībā” atzīst – pasūtījumu telefoni zvana vienā laidā. “Arvien vairāk ar mums sazinās publiskais sektors, kam šos līdzekļus vajag – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests,  policija, bērnudārzi. Mūsu prioritāte ir šīs prasības. Mēs mēģinām dalīt. Šī ir prioritāte. Bet tirgojam arī šeit veikalā, kur stāv rinda,” stāsta AS “Spodrība” direktore Baiba Megre.

Pircējs Raimonds stāsta, ka citur dezinfekcijas līdzekli atrast vairs neizdodas. To apliecina arī citi pircēji, un daži braukuši no Rīgas, no Kalnciema.

Pircēju rinda pie uzņēmuma “Spodrība” firmas veikala Dobelē, 19.03.2020.
Pircēju rinda pie uzņēmuma “Spodrība” firmas veikala Dobelē, 19.03.2020.

Uzņēmumā atklāj – visi spēki novirzīti tieši dezinfekcijas līdzekļu ražošanai un tiek darīts viss, lai ātri palielinātu jaudas. Vēl gan tiek gaidīta atbilde no atbildīgajiem, par to, vai dezinfekcijas līdzekļa ražošanai drīkst izmantot tās izejvielas, kas ir pieejamas Latvijā.

“Situācija mainās pa stundām. Panikai nav iemesla, ir uzstādītas jaunas iekārtas, un no jaunās nedēļas varēsim piedāvāt 50 tonnas produkta dienā,” stāsta “Spodrība” direktore.

Lai pietiktu visiem kārotājiem, vienam pircējam pārdod tikai noteiktu skaitu dezinfekcijas līdzekļa pudelīšu. Daudzi rindā stāvētāji gan cer tikt pie lielākiem apjomiem un min iemeslus, kāpēc ar mieru stāvēt rindā.

“Speciāli no Rīgas, citur nav. Uzņēmumam vajag. Ja nebūs, jābrauc tālāk.”

“Sagādnieks veselai grupai – palīdzēšu draugiem.”

“Kādi 100 kilometri [mēroti]. Citur nav variantu. Darbam, veikaliem. Citur nevar atrast.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti