Paredz izveidot Būvniecības valsts kontroles biroju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Apspriežot Būvniecības likuma grozījumus pirms otrā lasījuma, otrdien Saeimas tautsaimniecības komisijā deputāti konceputāli vienojās atbalstīt priekšlikumus par Valsts būvniecības kontroles biroja izveidi.

Šīs Būvniecības likuma izmaiņas rosināja Ekonomikas ministrija. Likumā plāno noteikt, ka par būvniecības nozari atbildīgās ministrijas padotībā esošais Būvniecības valsts kontroles birojs nodrošina būvniecības valsts kontroli, veicot būvdarbu uzraudzību un būvju pieņemšanu ekspluatācijā, skaidro Ekonomikas ministrijas pārstāve Ilze Oša.

Būvniecības valsts kontroles birojam būs jāorganizē būvprojektu un būvju ekspertīze gadījumos, kad būvniecības pasūtītājs ir publisko tiesību juridiska persona vai tās institūcija, kā arī gadījumos, kad starp būvniecības procesa dalībniekiem ir strīds un nepieciešams neatkarīgs būvprojekta vai būves ekspertīzes atzinums.

Jautājums par būvniecības procesa valsts kontroli aktualizējās pēc traģēdijas Zolitūdē, kad, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, 54 cilvēki gāja bojā un vairāki desmiti cilvēku cietuši.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti