Par karteli medicīnas iepirkumos diviem uzņēmumiem teju 70 000 eiro sods

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Konkurences padome (KP) pirms nepilna mēneša, 10.decembrī, nolēma par karteļa vienošanos sodīt SIA "Optika un Diagnostika" un SIA "Arbor Medical Korporācija". Uzņēmumi bija iesnieguši saskaņotus piedāvājumus sešos dažādu ārstniecības iestāžu medicīnas aprīkojuma iepirkumos.

Uzņēmumiem piemērots naudas sods kopumā gandrīz 70 000 eiro apmērā -  attiecīgi "Optika un Diagnostika"  6440 eiro un SIA "Arbor Medical Korporācija" - 59 670 eiro apmērā, liecina KP informācija.

Abu uzņēmumu komercinformācija bija brīvi pieejama un izmantojama vienam darbiniekam, tādējādi reāla konkurence starp uzņēmumiem nenotika un tie iesniedza saskaņotus piedāvājumus šādos iepirkumos:

  • mākslīgās plaušu ventilācijas iekārta VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca";
  • medicīniskās ierīces un aprīkojums SIA "Rīgas Dzemdību nams";
  • mutes, sejas un žokļu ķirurģijas ierīces SIA "RSU Stomatoloģijas institūts";
  • pacientu monitori SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca";
  • veterinārmedicīnas iekārtas un aprīkojums Latvijas Lauksaimniecības universitātei;
  • "premium" klases ultrasonogrāfs SIA “Salaspils veselības centrs”.

KP norāda, ka SIA "Arbor Medical Korporācija" darbojas gan kā vairumtirgotāja, gan pati piedalās publiskos iepirkumos. Savukārt SIA "Optika un Diagnostika" (šobrīd SIA "Life and Nature") no tās iegādājās medicīniskās iekārtas, ko piedāvāja iepirkumos.

Lietas izpēti KP ierosināja pēc pamatotām aizdomām par saskaņotiem pretendentu piedāvājumiem Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas iepirkumā.

Par saskaņotām darbībām pārējos piecos iepirkumos izmeklētājiem iecietības programmā informāciju sniedza SIA "Arbor Medical Korporācija". Uzņēmums izmantoja iecietības programmu jau pēc lietas ierosināšanas, atzīstot savu atbildību pārkāpumā un sniedzot KP būtisku papildu informāciju. Attiecīgi SIA “Arbor Medical Korporācija” aprēķinātais naudas sods tika samazināts par 50%.

Jau pēc tam iecietības programmai pieteicās arī SIA "Optika un Diagnostika", atzīstot atbildību pārkāpumā un sniedzot papildu informāciju par pārkāpuma īstenošanu. Uzņēmumam naudas sods tika samazināts par 20%.

Tāpat abi uzņēmumi kā iecietības programmas dalībnieki netiks uz gadu izslēgti no dalības publiskajos iepirkumos.

SIA "Firmas.lv" informācija, SIA "Arbor Medical Korporācija" reģistrēta 2001.gada maijā. Tās pamatkapitāls ir 142 500 eiro. 83,33% uzņēmuma daļu pieder Dacei Rātfelderei, bet pa 8,33% - Maijai Grigānei un Sigitai Kalniņai. 2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 13 657 152 eiro apgrozījumu un 127 509 eiro peļņu, vēsta LETA.

Savukārt SIA "Optika un diagnostika", kas pēc 2015.gada 12.maija darbojas ar nosaukumu SIA "Life and Nature", reģistrēta 2000.gada jūnijā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3556 eiro un uzņēmums pilnībā pieder Zigfrīdam Rātfelderam. 2014.gadu uzņēmums noslēdza ar 268 343 eiro apgrozījumu un 8945 eiro peļņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti