Rīta Panorāma

Romā sniedz ieskatu aizgājušo laiku rotaļlietās

Rīta Panorāma

Sibīrijā atrod aizvēsturiska mamuta atliekas

Pandēmija liek pievērsties jaunam biznesa virzienam

Pandēmija liek pievērsties jaunam biznesam – bezkontakta dezinfekcijas stendu ražošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No gaismu šoviem un mākslas instalāciju izgatavošanas līdz bezkontakta dezinfekcijas stendu ražošanai. Tieši tā Covid-19 pandēmija likusi mainīt savu biznesa virzienu uzņēmuma "Those Guys" jeb "Tie džeki" īpašniekiem.

Uzņēmuma "Those Guys" īpašnieki dažu nedēļu laikā veiksmīgi pielāgojuši savu biznesu krīzes apstākļiem.

"Paņēmām brīvlaiku uz mēnesi, lai saprastu, ko darīt tālāk. Un mums palaimējās. Mūsu ilggadīgie sadarbības partneri "Dont panic" mūs uzrunāja. Dizaineris Mārcis Ciemiņš teica, ka viņam ir ideja izgatavot bezkontakta dezinfekcijas stendus, bet viņam nebija elektronikas daļa. Nāca pie mums ar jautājumu, vai mēs varam to uztaisīt," pastāstīja "Those Guys" gaismu mākslinieks Reinis Smiltenis.

Divu nedēļu laikā tapa elektronikas daļa, tepat, Latvijā, izstrādājot vadības plati, programmatūru, kas saslēgta kopā ar sensoriem. Paliekot zem stenda rokas, sistēma liek iedarbināt sūkni, kas izsmidzina dezinfekcijas šķidrumu.

"Mums nācās strādāt divās maiņās, gulēt ļoti maz, bet īsā laikā sanāca pārbaudīt un uztaisīt pirmo produktu. Ar katru nākamo ir arvien vairāk uzlabojumu," atklāja Smiltenis.

Viņš atzina, ka uzņēmums patrāpījās īstajā vietā un īstajā laikā. Lai saražotu nepieciešamo daudzumu elektronikas, nācās pieņemt darbā pat papildu darbiniekus.

"No vienas puses, sanāca pārprofilēties, bet, no otras puses, stends jau ir kā mākslas instalācija. Tīri biznesa attīstības ziņā šis periods mums pat ir bijis nedaudz veiksmīgāks kā pagājušā gada attiecīgie mēneši. Sanāca tāda pat negaidīta izaugsme," piebilda Smiltenis.

Jau izgatavoti aptuveni 400 stendi. Klienti ir gan lidosta “Rīga”, gan lielveikali, gan bankas, pat baznīcas. 50 iekārtas jau nosūtītas uz Somiju, bet kāds no stendiem savu ceļu mērojis pat uz Kaliforniju. Šobrīd tiek plānots ražošanas apjomus palielināt vairākas reizes un stendus arvien vairāk tirgot ārpus Latvijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti