Pagarina atbalsta programmu no Krievijas kara sekām cietušajiem Latvijas uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Ministru kabinets sēdē otrdien, 20. decembrī, nolēma pagarināt līdz 2023. gada 31. decembrim aizdevumu un garantiju programmas uzņēmējiem Krievijas militārās agresijas pret Ukrainu radīto seku uz ekonomiku mazināšanai. Atbalsta programmu termiņa pagarinājums vēl tiks saskaņots ar Eiropas Komisiju, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

"Ģeopolitiskās situācijas dēļ daudziem mūsu uzņēmējiem joprojām ir apgrūtināta saimnieciskās darbības veikšana – Krievijas brutālais iebrukums Ukrainā ir ietekmējis  līdzšinējos sadarbības līgumus, traucētas piegāžu ķēdes, cenu pieaugumu ietekmē arī energoresursu cenas. Uzņēmējiem īstermiņā trūkst apgrozāmo līdzekļu, lai iepirktu izejvielas tālākai ražošanai. Tāpēc turpināsim nodrošināt uzņēmējus ar nepieciešamo atbalstu, lai netiktu būtiski ietekmēta saimnieciskā darbība un kopējā tautsaimniecības stabilitāte," uzsvēra ekonomikas ministre Ilze Indriksone (Nacionālā apvienība).

EM atgādināja, ka aizdevumu un garantiju atbalsta programmā uz atbalstu var pretendēt saimnieciskās darbības veicēji, kurus ietekmējušas Krievijas militārās agresijas Ukrainā sekas, kas izpaužas kā pieprasījuma samazināšanās, esošo līgumu darbības pārtraukšana, apgrozījuma samazināšanās, traucējumi piegādes ķēdēs, cenu pieaugums un  ierobežojums turpmākām investīcijām. Atbalsts pieejams visām saimnieciskās darbības veicēju kategorijām, kā arī attieksies uz lauksaimniecības, zvejniecības un akvakultūras nozaru saimnieciskās darbības veicējiem.

Komersantiem pieejamā maksimālā aizdevuma summa ir līdz trim miljoniem eiro, maksimālā garantiju summa vienam komersantam ir līdz 10 miljoniem eiro. Atbalstu komersantiem sniedz "Altum". Līdz šim uzņēmumi aizdevuma saņemšanai "Altum" iesnieguši 26 pieteikumus par kopējo summu 15,5 miljoni eiro.

Vienlaikus abās atbalsta programmās veikti atsevišķi tehniski grozījumi.

KONTEKSTS:

Valdība šā gada jūnija vidū apstiprināja jaunu aizdevumu programmu uzņēmējiem Krievijas militārās agresijas pret Ukrainu radīto seku uz ekonomiku mazināšanai. Vienlaikus valdība pagarināja garantiju sniegšanas termiņu līdz 2022. gada beigām, lai turpinātu atbalstu eksportējošiem uzņēmējiem. 

Atbalsta programmas kopējais finansējums noteikts 39 miljonu eiro apmērā, kura ietvaros var izsniegt aptuveni 500 aizdevumus. Atbalstu komersantiem iepriekš bija plānots sniegt līdz šā gada 31. decembrim. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti