Panorāma

Valsts policija izaicinājumu priekšā

Panorāma

Muzejā izveidota porcelāna leļļu izstāde

"Radio101" liktenis joprojām neskaidrs

Pagaidām neizsola "Radio 101"

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Šodien notika kārtējā “Latvijas Krājbankas” īpašumu izsole. Izsoles āmuram šodien vajadzēja viest skaidrību par “Radio 101” likteni. Bruņojoties ar optimistiskiem plāniem, savulaik radio īpašnieki pie gandrīz 700 tūkstošiem latu tika, ņemot kredītu bēdīgi slavenajā “Latvijas Krājbankā”. Šodien bankas prasījuma tiesības pret radio bija plānots izsolīt. Tomēr par spīti divu uzņēmumu interesei izsole nenotika, un radio turpmākais liktenis joprojām ir neskaidrs.

Latvijas mediju tirgū “Radio 101” ienāca ar skaļu pieteikumu un ambīcijām. Taču lielo kredītu dēļ – vairāk nekā 670 tūkstošu latu apmērā – kopš Krājbankas kraha radio turpmākais liktenis ir neskaidrs.

Ceturtdien bija plānots prasījuma tiesības pret radio īpašniekiem izsolīt jeb pārdot tā parādus. Izsoles sākuma cena bija noteikta 140 tūkstošu latu, un tajā bija pieteikušies divi dalībnieki. Tomēr izsole beidzās bez rezultātiem – viens no interesentiem neieradās, bet otrs nebija gatavs solīt.
Iespējamie turpmākās rīcības scenāriji šobrīd ir divi – rīkot atkārtotu izsoli, kas atbilstoši likumam tagad būtu ar lejupejošu soli, vai tomēr pašam administratoram piedzīt parāda summu pilnā apmērā.

„Konkrētajā gadījumā neviens nebija gatavs uzņemties šo piedziņas procesu uz sevi. Respektīvi, vai nu tas ir pārāk riskants moments, vai potenciālajiem investoriem nav skaidrības par to, cik viņi varēs atgūt. Tātad mums nekas cits neatliek, kā šīs prasības likumā noteiktajā kārtībā realizēt prasījuma tiesības, piedzenot maksimāli. Cik un vai varēs visu summu atgūt, to nav iespējams pateikt,” stāsta Latvijas Krājbankas administratora pārstāvis Jānis Bērziņš.

Radio pieder SIA “TeleMedia centrs”. To savulaik dibinājis skandalozos darījumos iesaistītais krievu biznesmenis Sergejs Fiščenko, kurš saskaņā ar publiski pieejamo informāciju bijis saistīts arī ar “Latvijas Krājbanku” un tās īpašnieku Krievijas miljardieri Vladimiru Antonovu. Taču patlaban vienīgais uzņēmuma īpašnieks ir bijušais “Radio SWH” finanšu direktors Edgars Mencis.


Viņš bija ieradies arī uz izsoli un to pameta kopā ar tās dalībniekiem, kuri no jebkādiem komentāriem atteicās. Tostarp, nevēloties atklāt arī savu identitāti. „Sadarboties droši vien var ar daudz un dažādām kompānijām. Šie cilvēki, kas bija ieradušies, es viņus pazīstu, bet nekādas kopdarbības par šo tēmu nav nekad apspriestas un grūti komentēt,” teica Mencis.

Latvijas Televīzijas rīcībā esoša neoficiāla informācija liecina, ka izsoles dalībnieki pārstāvēja SIA “Biļešu serviss”. Savukārt notikušais ap izsoli varētu liecināt par mēģinājumu panākt pēc iespējas zemāku cenu. Proti, tādā veidā vienkārši mēģinot samazināt kredītsaistības. Par to netieši varētu liecināt arī “TeleMedia centrs” līdzšinējās finansiālās problēmas. Proti, 2011.gada uzņēmuma pārskats liecina, ka tas strādājis gandrīz ar 200 tūkstošu latu zaudējumiem. Turklāt arī kredītsaistības kopš bankas kraha nav kārtotas rūpīgi. Mencis par to komentāros ir izvairīgs.


„Mūsu plāns nebija divu, trīs gadu plāns, mūsu plāns bija krietni garāks un līdz ar to arī tika balstītas prognozes. Ir dažas lietas, kur dzīve ieviesa savas korekcijas, tas nebija tā, kā tika domāts. Un tam ir objektīvi cēloņi. Taču, saprotot, pie atrisinātas šādas situācijas, tad būtu skaidrība, ko darīt tālāk,” viņš teica.

Ko ar “Radio 101” īpašnieku parādiem darīt tālāk, Krājbankas administrators izlems dažu nedēļu laikā. Tikmēr radio īpašnieks sola, ka vismaz pagaidām radio turpinās skanēt.

Jāpiebilst, ka līdz šim no vairāk nekā simt notikušajām Krājbankas īpašumu izsolēm tikai aptuveni puse beigušās ar rezultātu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti