OECD atzinīgi vērtē Latvijas pieredzi izaugsmes atjaunošanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, piedaloties Ekonomikas sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) padomes sēdē, otrdien ar 34 OECD valstu vēstniekiem diskutēja par Latvijas pieredzi ekonomiskās izaugsmes atjaunošanā un iespējām šo pieredzi nodot tālāk tām dalībvalstīm, kam vēl jāveic fiskālā konsolidācija un reformas izaugsmes atjaunošanai.

Latvija jau pašlaik veiksmīgi izmanto OECD ekspertīzi tādās jomās kā izglītība, korupcijas apkarošana un valsts kapitālsabiedrību pārvaldība.

OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija (Ángel Gurría) sēdē uzsvēra, ka šogad izteiktais OECD dalībvalstu aicinājums Latvijai pievienoties organizācijai, kā arī Latvijas mērķis pēc pusotra mēneša pievienoties eirozonai lieliski atspoguļo Latvijas īstenoto reformu efektivitāti un atgūto konkurētspēju.

Anhels Gurija atzinīgi novērtēja, ka OECD jau pieņēmusi lēmumu par Latvijas iestāšanās „ceļa karti", kas ļauj nekavējoties uzsākt praktisko darbu pie pievienošanās sarunām. To laikā 21 OECD komiteja veiks 360 grādu novērtējumu Latvijas tautsaimniecībai, lai identificētu nepieciešamos uzlabojumus. Premjers apstiprināja Latvijas valdības apņemšanos virzīties uz priekšu ar iestāšanās sarunām, lai to noslēgtu pēc iespējas īsākā laikā.

Savukārt Dombrovskis savā runā analizēja iemeslus kādēļ Latvija nonāca smagā finanšu krīzē, kādi bija svarīgākie rīcības virzieni tās pārvarēšanai un svarīgākajām prioritātēm pašlaik, kad Latvija jau otro gadu pēc kārtas ir visstraujāk augošā ES ekonomika. Premjers saņēma daudz jautājumu par dažādiem ar krīzes pārvarēšanu un izaugsmes atjaunošanu saistītiem aspektiem no Polijas, Igaunijas, Čīles, Islandes, Japānas un Vācijas vēstniekiem, kā arī no Anhela Gurijas.

Valdis Dombrovskis otrdien apmeklē Parīzi, lai piedalītos OECD padomes sanāksmē, kā arī Francijas prezidenta Fransuā Olanda (François Hollande) rīkotajā starptautiskajā konferencē par jauniešu nodarbinātības veicināšanu Eiropā, informēja  Ministru prezidenta preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti