NVA: Gada beigās un nākamā gada sākumā bezdarba līmenis var sasniegt 9,6%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šā gada beigās un nākamā gada sākumā bezdarba līmenis Latvijā varētu vēl nedaudz palielināties un sasniegt 9,5-9,6% līmeni, aģentūrai BNS prognozēja Nodarbinātības Valsts aģentūrā (NVA).

"Nodarbinātības situācijas attīstību 2014.gadā ietekmēs arī panākumi [bankrotējušā metalurģijas uzņēmuma] "Liepājas metalurgs" atdzīvināšanā. Ja īsā laikā tiks atjaunota "Liepājas metalurga" darbība, tas pozitīvi ietekmēs arī bezdarba līmeni," atzina aģentūras speciālisti.

Vienlaikus NVA ir piesardzīga ar pārāk optimistiskām prognozēm.

"Mēs paredzam, ka 2014.gadā bezdarba situācija varētu nostabilizēties, un bezdarbnieku skaits vairs tik izteikti nesamazināsies. Lai būtiski samazinātu bezdarba līmeni, darba tirgū būtu jāatgriež lielākā daļa no ilgstošajiem bezdarbniekiem, no kuriem gandrīz puse nestrādā jau ilgāk par trīs gadiem. Šī ir ļoti sarežģīta mērķa grupa un prasīs ne tikai NVA īpaši radošu darbu, bet arī sabiedrības un darba devēju izpratni un atbalstu," norādīja NVA.

Bezdarba līmenis Latvijā novembrī palielinājās par 0,2 procentpunktiem, sasniedzot 9,3% no ekonomisko aktīvo iedzīvotāju skaita. Vislielākais pieaugums bija vērojams Kurzemē, kur tika atlaists liels skaits bankrotējušā Liepājas metalurģijas uzņēmuma darbinieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti