Panorāma

Draudu izteicējs – skolēnu šoferis

Panorāma

Notiek filmas "Es esmu šeit" pirmizrāde

"KVV" prasa atlikt maksājumus līdz 2020. gadam

Novembrī atlaistajiem «Metalurga» darbiniekiem arvien nav samaksāts par darbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

AS "KVV Liepājas metalurgs" pērn novembrī atlaistie darbinieki arvien nav saņēmuši visu viņiem pienākošos naudu par darbu. Viņiem izmaksāta tikai puse naudas, un no uzņēmumā sniegtajām atbildēm netop skaidrs, kad viņi saņems atlikušo algas daļu. 

Kāpēc uzņēmumams nav nokārtojis saistības pret bijušajiem darbiniekiem, "KVV Liepājas metalurga" valdes loceklis Igors Talanovs augstprātīgā tonī Latvijas Televīzijai atteicās skaidrot.

"Es neuzkatu, ka jums būtu man jāuzdod šāds jautājums. (..) Labāk uzdodiet jautājumu valdībai – kāpēc tā negrib atbalstīt “Metalurgu”. [..] Mēs viņiem maksāsim pēc grafika, un cilvēki naudu saņems," teica Talanovs.

Jautāts, kad cilvēki saņems neizmaksāto algu, Talanovs atbildēja ar pretjautājumu: "Es vēlreiz prasu – vai jūs esat no Valsts darba inspekcijas?". Pēc atkārtotas norādes, ka zvanītājs ir žurnālists, "KVV Liepājas metalurga" valdes loceklis noteica: "Ļoti labi. Nezvaniet man vairāk!".

Jau vēstīts, ka jau ilgu laiku smagās finanšu problēmās nonākušais uzņēmums „KVV Liepājas metalurgs" lūgs Valsts kasei līdz 2020. gadam atlikt maksājumus par rūpnīcu, jo pasliktinājusies situācija pasaules metāla tirgū un  no iepriekšējiem īpašniekiem mantoti parādi.

"Parāda restrukturizācijas priekšlikumi ietver reāli izpildāmu maksājumu grafiku un plānu, kā apkalpot 70 miljonus eiro lielo parādu, ieskaitot arī maksājumu atlikšanu līdz 2020. gadam," teikts uzņēmuma paziņojumā.

Problēmas uzņēmumā apliecina arī kavējumi strādnieku algu izmaksā. Kaut janvāra algas ir izmaksātas pilnā apmērā, kā būs tālāk, to nezina neviens.

"Daži cilvēki no 1.marta rakstīs atlūgumu, lai varētu dabūt naudu, jo tas ir vienīgais ienākumu avots ģimenei. Citi vienkārši gaidīs. Teorētiski alga būs ieskaitīta, bet, kas mums to atdos – Talanovs vai Velmers numur 2, tas mums vienalga," teica strādnieks Ingars Palaps.

Bet Valsts kase restrukturizācijas priekšlikumus nav saņēmusi. Lai tos apstiprinātu, uzņēmumam būs jāpierāda uzņēmuma spēja strādāt ilgtermiņā, kā arī  jāapliecina iespējas kapitāla piesaistē.

Jaunais Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība) intervijā aģentūrai BNS uzsvēris – uz papildu ieguldījumiem no valsts "KVV Liepājas metalurgs" var necerēt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti