Norvēģijā gaida lēmumu, vai atlikt valsts ieguldījumu fonda jaunā vadītāja stāšanos amatā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Norvēģijas parlamentā piektdien, 21. augustā, norisināsies debates par valsts noguldījumu fonda jaunā vadītāja izraudzīšanās procesu, kas ir saņēmis daudz kritikas. Iespējams, ka likumdevēji pieprasīs valdībai liegt izvēlētajam kandidātam stāties amatā.

Norvēģijā gaida lēmumu, vai atlikt valsts ieguldījumu fonda jaunā vadītāja stāšanos amatā
00:00 / 01:20
Lejuplādēt

1. septembrī amatā būtu jāstājas Norvēģijas valsts ieguldījumu fonda jaunajam vadītājam Nikulajam Tangenam. Viņu martā amatā apstiprināja ieguldījumu fondu uzraugošās Norvēģijas centrālās bankas vadība.

Taču pēdējās nedēļās ir pieaugusi parlamentā pārstāvēto politisko partiju neapmierinātība ar fonda jaunā vadītāja izraudzīšanās procesu. Politiķi uzskata, ka tas bija necaurspīdīgs, un apšauba Tangena atbilstību ietekmīgajam amatam.

Atklātībā ir nākuši vairāki Tangenam neglaimojoši fakti. Piemēram, viņam piederošais investīciju fonds daļu no saviem līdzekļiem ir noguldījis tā dēvētajās nodokļu paradīzēs.

Viņa vārds tā arī neparādījās kandidātu oficiālajā sarakstā, lai gan tas ir noteikts ar likumu.

Tāpēc Norvēģijas parlamenta Finanšu komiteja šodien spriedīs, vai pieprasīt valdībai atlikt vai bloķēt Tangena stāšanos amatā. Pret Tangena stāšanos amatā iebilst vairākums parlamentā pārstāvēto frakciju.

Norvēģijas valsts ieguldījumu fonds ir pasaulē lielākais ieguldījumu fonds. Tas pārvalda aktīvus 1,1 triljona dolāru jeb gandrīz 930 miljardu eiro vērtībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti