Nebanku kredītdevēji sola atbalstu Covid-19 dēļ grūtībās nonākušiem klientiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas biedri ir vienojušies par papildu atbalsta pasākumiem grūtībās nonākušiem kredītņēmējiem, kuri nespēj pildīt savas saistības Covid-19 vīrusa ietekmētās valsts ekonomikas dēļ. Atbalsta pasākumi paredzēti gan saistībā ar kavētu kredītu atmaksu, gan arī par aktīvo saistību segšanu, informēja asociācijā.

"Gan vīrusa izplatība, gan ārkārtas situācijas ierobežojumi, ko noteikusi valdība, atstāj ietekmi uz valsts ekonomiku un iedzīvotāju ienākumiem. Tāpēc nebanku kreditēšanas nozares uzņēmumi, kuri ir apvienojušies asociācijā, ir vienojušies par papildu atbalsta pasākumiem, lai krīzes periodā palīdzētu klientiem, kuri objektīvu iemeslu dēļ nespēj pildīt savas saistības," skaidroja Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš.

Asociācijas biedri ir arī vienojušies, ka aizņēmējam tiek apturēti procentu un soda sankcijas maksājumi brīdī, kad biedrs ir saņēmis no asociācijas informāciju par aizņēmēja iesnieguma saņemšanu, respektīvi - tiek nofiksēta saistību summa uz konkrēto datumu. Procenti vienošanās laikā nebūs jāmaksā. 

Ja kredītņēmējs ir nonācis grūtībās un nespēj segt savas saistības, Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas biedri ir vienojušies par iespēju atlikt kredīta maksājumu uz periodu, kas atkarīgs no katra klienta individuālās situācijas.

Tāpat asociācijas biedri dos iespēju klientiem restrukturizēt līgumu, pagarinot kredīta atmaksas termiņu, tādējādi samazinot ikmēneša maksājumu.

Īstenojot šos pasākumus, katram uzņēmumam ir izstrādāta individuāla politika, kas tiks piemērota.

Asociācija ir veikusi izmaiņas bezmaksas pakalpojumam, ko tā sniedz, pakāpeniskai parādu atmaksai tiem kredītņēmējiem, kuriem ir kavētas saistības pie vairāk nekā viena aizdevēja. Ja iepriekš asociācija piedāvāja apvienot šos aizdevumus un izveidot atmaksas grafiku uz trīs gadiem, tad šobrīd to varēs izdarīt līdz pieciem gadiem. Tādējādi tiek pagarināts atmaksas termiņš un samazināts ikmēneša maksājums parāda segšanai.

Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācija apvieno ārpus banku sektora esošus uzņēmumus, kas iedzīvotājiem Latvijā sniedz finanšu pakalpojumus. Tostarp ir tādi uzņēmumi, kas pārstāv "SMS Credit", "Vivus", "Ondo.lv", "Banknote" un citus zīmolus, liecina asociācijas mājaslapā pieejamā informācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti