Ārpus Rīgas

Šķēdes poligonā karavīri un zemessargi trenē pretgaisa aizsardzības iemaņas

Ārpus Rīgas

"Neatkarīgo Tukuma Ziņu" redaktore Ivonna Plaude par pašvaldību pirmsvēlēšanu darbiem

Taksisti Daugavpilī skeptiski pret jauno auto izsaukšanas mobilo platformu pilsētā

Mobilā platforma «Taxify» ienāk Latvijas reģionos, vispirms Daugavpilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar 15. maiju izsaukt taksometru caur mobilo aplikāciju, nevis zvanot pa telefonu, iespējams arī Daugavpilī. Līdz šim Latvijā šāds pakalpojums bija pieejams tikai galvaspilsētas taksometru lietotājiem.

"Taxify" ir starptautisks transporta tīklu uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Igaunijā, Tallinā, bet tā pakalpojumi kopumā pieejami 18 valstīs Eiropā, Rietumāzijā, Āfrikā un Meksikā. Kā šādas iespējas vērtē Latvijas reģionos dzīvojošie, kas būs potenciālie viedtālruņu izmantotāji, pasūtot taksometru un vai tas ietekmēs līdz šim ierasto tradicionālo taksometra biznesa darbību?

Izsaukt taksometru, piezvanot operatoram vai sev pazīstamam taksometra vadītājam. ir visiem zināma un saprotama lieta. Izmantot aplikāciju viedtālrunī, lai izsauktu taksometru, ir kas jauns. Latvijā līdz šim šādas iespējas bija Rīgas iedzīvotājiem un viesiem, nu šāds pakalpojumus pieejams arī reģionos. Daugavpils tūrisma un informācijas speciāliste Lolita Kazlovska priecājas, ka Daugavpils ir pirmā pilsēta, kur jau vairāk nekā divas nedēļas darbojas šī aplikācija.

To, ka tieši ārvalstu tūristi un arī jaunieši būs šāda taksometra pakalpojumu izmantotāji, uzsver arī Daugavpilī pakalpojumu sfērā strādājošie, kuriem pati ziņa par šādu iespēju izsaukt taksometru ir jaunums, taču izskatāma ar perspektīvu. Anna, kas nodarbojas ar kases aparātu tirdzniecību, pauž, ka vecāka gadagājuma ļudis gan izmantos ierasto metodi.

Uzņēmums, kurš piedāvā caur viedtālruņa aplikāciju izmantot taksometra pakalpojumus, kā min Taxify" reģionālais vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš, cer arī Latvijā iekarot tirgu. Viņaprāt,

tas ir loģisks solis, un rezultāti Daugavpilī rādīs, vai jauno metodi ieviest arī citos reģionos.

Patlaban Daugavpilī ir 80 licencēti taksometru pārvadātāji un Daugavpilij ir otrs lielākais pasažieru pārvadājumu skaits valstī. Diezin vai šī aplikācija ietekmēs konkurenci vietējā taksometru biznesā, vienkārši nav to cilvēku, kas izmanto taksometra pakalpojumus, atzīst Daugavpilī pieprasītākā ''Eko taxi'' pārvadātāji:

„Tas ir vairāk saprotams Rīgas iedzīvotajiem un viesiem. Mums Daugavpilī tas nebūs aktuāli. Laiks, protams, rādīs, taču jau tagad mums taksometrus lielākoties izmanto vecmāmiņas un vectētiņi, lai aizbrauktu vai atbrauktu no slimnīcas, un viņi šo aplikāciju noteikti neizmantos. Protams, brauc arī jauniešiem, bet diezin vai viņi gribēs mainīt ierasto taksometra izsaukšanas veidu - zvanu pa telefonu. Arī es to nedarītu, man vienkāršāk būtu piezvanīt. Turklāt to braucēju un taksometra lietotāju skaits rūk. Nav jau rūpnīcu, kur strādāt, pilsētā valda bezdarbs, tas ir bēdīgi. Pēdējo piecu gadu laikā, Daugavpilī taksometru pakalpojumus izmanto uz pusi mazāk cilvēku.''

Šobrīd caur viedtelefonu pieejami pieci licencēti taksometri, kas darbojas Daugavpils teritorijā. Vadoties no pasažieru un pilsētas iedzīvotāju aktivitātes, ja reakcija būs pozitīva, tad jau tuvākā mēneša laikā uzņēmums plāno palielināt lietotnē pieejamo taksometru skaitu, un aptverot reģionus plašāk, tālāk jau savu darbību izvērst Liepājā un citviet Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti