Rīta Panorāma

Otrā Simtgades filma - "Ievainotais jātnieks"

Rīta Panorāma

Kampaņa "Tutepatās"'- rūpes par jauno vecāku emocionālo labsajūtu

Telefonsaruna ar Zemkopības ministru Jāni Dūklavu

Ministrs: Mencu zvejas kvotu sarukumu izdevās piebremzēt līdz 8%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) lauksaimniecības ministru sanāksmē Luksemburgā izdevās panākt mazāk strauju Baltijas jūrā mencu nozvejas kvotu samazinājumu – sarukums būs par 8%, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” pastāstīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un zemnieku savienība).

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

Ministrs atklāja, ka sarunās, kas sākās pirmdien un noslēdzās agrā otrdienas rītā, plašas diskusijas bija par mencu zveju rietumu un austrumu apgabalos. Ministrus esot izdevies pārliecināt, ka iepriekš plānotais nozvejas samazinājums par 28% ir ļoti straujš, tāpēc pieņemts lēmums, ka sarukums būs par 8%.

Tāpat diskusiju raisīja jautājums par Rīgas jūras līča reņģu krājumiem, taču šajā jautājumā atbildīgo komisāru neesot izdevies pārliecināt. Līdz ar to samazinājums būs par 7%.

Vienlaikus Latvijas un Igaunijas priekšlikums šajā jautājumā tiks nodots citu Eiropas ekspertu vērtējumam, un Dūklava ieskatā situācija vēl varētu mainīties. Ministrs skaidroja, ka šīs izmaiņas saistītas ar zinātnisku strīdu, jo aprēķināšanas metodika esot ļoti sarežģīta. Tajā ņem vērā zivju krājumus, attīstību un mijiedarbību ar citām sugām.

Savukārt zušu zvejas aizlieguma jautājums atlikts.

Tāpat pieņemti lēmumi arī par lielākām zvejas kvotām: brētliņu nozvejas kapinās par 1% un reņģu nozveju Baltijas jūrā ārpus Rīgas līča – par 20%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti