Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts robežsardzes priekšnieku Normundu Garbaru

Rīta Panorāma

Intervija ar Ievu Sutugovu un Zigurgu Neimani

Intervija ar Danu Reiznieci - Ozolu

Ministre: Jaunās politikas iniciatīvās piesaka maz jaunu lietu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pieprasījumos no valsts budžeta jaunās politikas iniciatīvās maz tiek pieteiktas jaunas lietas, bet gan vairāk tas, kas jau līdz šim bija paredzēts likumos un Ministru kabineta noteikumos, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” norādīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Ministre pauda, ka nav pamatoti pārmest ministrijām lielu skaitu jauno iniciatīvu pieteikumu, jo būtībā no tām maz ir jaunu lietu, bet gan tiek prasīts finansējums tam, ko ministrijām jau likumos paredzēts pildīt.

Viņa arī sacīja, ka esošo situāciju Finanšu ministrija (FM) „krāso melnās krāsās”, mēģinot sagatavot ministrijas un sabiedrību kādu iepriekšēju solījumu nepildīšanai. Viņa arī pārmeta FM, ka tā varētu veiksmīgāk uzlabot savu darbu attiecībā uz nodokļu ieņēmumiem. Kā piemēru Reizniece-Ozola minēja reversā pievienotās vērtības nodokļa ieviešanu jomās, kur tas vēl nav darīts, bet kas ir riska zonas.

Jau ziņots, ka 2016.gadam ir papildus jaunām politikas iniciatīvām pieprasīti 571,8 miljoni eiro, 2017.gadam – 779,8 miljoni un 2018. gadam – 1,2 miljardi. Lielākos pieprasījumus ir iesniegušas Veselības un Iekšlietu ministrijas .

Tomēr iespējas finansēt šīs iniciatīvas nav pārliecinošas. Turklāt Fiskālās disciplīnas padomes aplēses liecina - lai iekļautos jau apstiprinātajos 2016.gada budžeta deficīta rāmjos un nepārsniegtu 1% no iekšzemes kopprodukta, veidojot nākamā gada budžetu, būs nepieciešama aptuveni 114 miljonus eiro vērta budžeta konsolidācija. Pēc tam līdzīgu brīdinājumu publiskoja arī Finanšu ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti