Konkurss notiks 1. oktobrī ''Hanzas peronā'' pasākuma “Novada garša” ietvaros. Profesionāla žūrija produktus vērtēs, neredzot to iepakojumu un nezinot, kas ir tā ražotājs.
Kopumā konkursā produktus var pieteikt 7 kategorijās:
- piens un piena produkti (t. sk. kazas un aitas piena produkti);
- gaļas produkti;
- zivju produkti;
- ogu, augļu un dārzeņu produkti (t. sk. sulas, dzērieni);
- maize un miltu izstrādājumi;
- raudzēti dzērieni (piemēram, vīns, sidrs u. c., gan alkoholiskie, gan bezalkoholiskie dzērieni);
- inovatīvi/jaunradīti produkti.
Pieteikumus konkursam var iesniegt līdz 20. septembrim.
Katras kategorijas uzvarētājam piešķirs medaļu, diplomu, kā arī zelta, sudraba un bronzas etiķetes – attiecīgi pirmās, otrās un trešās vietas ieguvējiem. Etiķetes gada garumā varēs izmantot uz konkursā uzvarējušajiem produktiem.