Mazā biznesa diena - informatīvais starta kapitāls biznesa uzsākšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Mazā biznesa lielā diena” - seminārs ar šādu nosaukumu ceturtdien notika Daugavpilī, pulcējot esošos un topošos mikrouzņēmumu un mazo uzņēmumu pārstāvjus no pilsētas un tuvākajām reģiona teritorijām. Pasākuma galvenā ideja - ar reāliem piemēriem un veiksmes stāstiem popularizēt mazā biznesa darbību un stiprināt uzņēmējdarbības garu Latvijā. Daugavpils seminārs bija pirmais Latvijā, kas ievadīja līdzīgu pasākumu ciklu, kas turpināsies citās Latvijas pilsētās.

Ideja par Mazo biznesa dienu nāk no iniciatīvas grupas - Mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) foruma sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Ekonomikas ministriju un Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Tas ir veids, kā reģionos aktivizēt mazā biznesa ideju un sekmēt tā attīstību, stāsta viena no šī pasākuma iniciatorēm MVU Forums valdes priekšsēdētāja Elīna Egle:

„Seminārs veltīts iespēju analīzei par biznesu Latgalē un Daugavpilī. Vēlamies tieši uzrunāt uzņēmējus, lai kāpinātu uzņēmumu apgrozījumu, vairotu klientus, kas patiesībā mazam biznesam ir pats svarīgākais.”

Kā starta informatīvo kapitālu šo semināru vērtē uz pirmo Latvijā šādu rīko pasākumu atnākušie cilvēki Daugavpilī, piemēram, Agris šobrīd darbojas juridiskajā jomā un neizslēdz iespēju uzsākt savu mazo biznesu. Tikmēr Daugavpils 12. vidusskolas skolotāja Ināra Užule, kura māca uzņēmējdarbību, uz semināru atnākusi, lai, kā pati saka, bīdītu un stimulētu skolēnus jau no skolas sola domāt par to, kā nopelnīt pašam un būt nevis darba tirgus patērētājam, bet gan darba vietu devējam, ražotājam un uzņēmējam.

Savi veiksmes stāsti mazajā uzņēmējdarbībā Latgalei ir, atzīst plānošanas reģiona uzņēmējdarbības centra vadītājs Vladislavs Stankevičs, un tas dod savu pienesumu reģiona attīstībā:

„Semināri ir svarīgi, jo veltīti jauno cilvēku motivācijai, lai saprastu, ka ir iespējas attīstīties, veidot biznesu un nevis domāt par braukšanu prom. Ir cilvēki, kas atveduši jaunas idejas no ārzemēm, ir nelieli ražotāji kokapstrādē, metālapstrādē, attīstās mazie mājražotāji.”

Daugavpilī vairāk nekā 95% no visiem pilsētas uzņēmējiem ir tieši mazie vai vidējie uzņēmēji, kopskaitā ap četriem tūkstošiem, un pilsētai tas ir būtiski, uzsver Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins.

Stiprināt uzņēmējdarbības garu Latvijā Mazo un vidējo uzņēmumu foruma pārstāvji turpinās, arī tiekoties ar uzņēmējiem Rēzeknē, Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Jelgavā un Rīgā. Noslēgums Mazo uzņēmēju dienai paredzēts valsts svētku priekšvakarā - 16. novembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti