Mājsaimniecības no nākamā gada par gāzi maksās mazāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mājsaimniecības no nākamā gada 1.janvāra par dabasgāzi maksās par 2,4%-4% mazāk, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Mājsaimniecībām, kuras dabasgāzi izmanto ēdiena pagatavošanai un ūdens sildīšanai, gadā patērējot līdz 500 normālkubikmetru dabasgāzes, tarifs samazināsies par 2,4% un būs 584,84 eiro par tūkstoti normālkubikmetru bez PVN un akcīzes nodokļa.

Savukārt tām mājsaimniecībām, kuras gāzi izmanto apkurei un patērē no 500 līdz 25 000 normālkubikmetru gāzes gadā, tarifs saruks par 4% un būs 341,03 eiro par tūkstoti normālkubikmetru  bez PVN un akcīzes nodokļa.

SPRK klāsta, ka vairums mājsaimniecību norēķināsies par tarifiem, kas iekļauj PVN un akcīzes nodokli dabasgāzes izmantošanai par kurināmo, attiecīgi maksājot 728,31 un 433,30 eiro par tūkstoš normālkubikmetriem.

Regulatorā piebilst, ka šādi tarifi būs spēkā nākamā gada pirmajā pusgadā. AS "Latvijas gāze" tarifu samazinājums mājsaimniecībām saistīts ar gāzes tirdzniecības cenu kritumu.

Jau ziņots, ka dabasgāzes tarifi samazināti jau šā gada otrajā pusē, salīdzinot ar tarifiem gada pirmajos sešos mēnešos. Pagājušā gada vasarā pasaulē sākās būtisks naftas cenu kritums, līdz ar to lētāka kļuva arī dabasgāze - to jau no jūlija iedzīvotāji var izjust savos maciņos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti