Lūdz sākt kriminālprocesu par «Olainfarm» pārņemšanas mēģinājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Tikai nedēļu pēc izmaiņām farmācijas uzņēmuma „Olainfarm” padomē, kad ārkārtas akcionāru pilnsapulcē nomainīta uzņēmuma padome, pērn mirušā „Olainfarm” īpašnieka Valērija Maligina jaunākās meitas aizbildne Signe Baldere-Sildedze un viena no vecākajām meitām Nika Saveļjeva vērsušās tiesībsargājošajās iestādēs.

Viņas lūdz ierosināt kriminālprocesu saistībā ar reiderismu jeb prettiesisku uzņēmuma pārņemšanu, ļaunprātīgu pilnvaru izmantošanu un krāpšanu.

Pagājušajā nedēļā par „Olainfarm” padomes priekšsēdētāju ieceltais advokāts Pāvels Rebenoks un padomes loceklis jurists Mārtiņš Krieķis jau vairākus gadus dažādās tiesvedībās pārstāv farmācijas uzņēmuma „Grindeks” akcionāra Kirova Lipmana intereses.

Par „Olainfarm” padomes priekšsēdētāja vietnieci pagājušajā nedēļā tika ievēlēta Valērija Maligina meita un mantojuma aizbildne Irina Maligina.

Paziņojumu par atkāpšanos no „Olainfarm” padomes locekles amata Valērija Maligina jaunākās meitas Annas Emīlijas Maliginas aizbildne, Maligina bijusī sieva Signe Baldere-Sildedze iesniegusi otrdien, 11. septembrī.

Advokāts Haralds Velmers: “Olainfarm” mantinieces vēršas pie likumsargiem
00:00 / 00:21
Lejuplādēt

Skaidrojot iemeslus, kādēļ Maligina mantinieces nolēmušas vērsties tiesībsargājošajās iestādēs, Nikas Saveļjevas advokāts Haralds Velmers norādīja, ka "pretēji  dienaskārtībai, kas bija paredzēta sapulcē, pretēji tai situācijai, kad mana kliente un arī otra mantiniece, jaunākā māsa, faktiski iestājušās savās tiesībās un varēja saņemt mantojuma apliecības, kas viņām deva iespēju realizēt savas akcionāra tiesības,  aizgādne faktiski pieņēmusi vienpersonisku lēmumu un mainīja uzņēmuma padomi."

“Mēs zinām, ka uzņēmuma padomei ir diezgan būtiska loma, it īpaši šādā situācijā, kad ir mērķis uzraudzīt pārvaldes darbību,” uzsvēra Velmers.

Tikmēr „Olainfarm” valdes locekles Ingas Krūkles un padomes priekšsēdētāja Pāvela Rebenoka parakstītā paziņojumā, kas ceturtdien, 13.septembrim, publicēts biržas „Nasdaq” mājaslapā, pausts, ka tieši pagājušajā nedēļā atceltās padomes darbības laikā, iespējams, noticis mēģinājums pretlikumīgi pārņemt uzņēmumu. Paziņojumā uzsvērts, ka nesen ieceltās padomes darbības laikā „Olainfarm” akciju vērtība samazinājusies par 16% un paustas aizdomas, ka tas noticis „kādas lielākas shēmas” ietvaros.

KONTEKSTS:

Lielākais "Olainfarm" īpašnieks tieši un pastarpināti caur SIA "Olmafarm" līdz pagājušā gada beigām bija Valērijs Maligins, kurš 2017.gada decembrī aizgāja mūžībā. Pēc aptuveni pusgadu ilgiem strīdiem Maligina mantinieki maija otrajā pusē vienojās par mantojuma sadali.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā. "Olainfarm" koncerna kopējais apgrozījums 2016.gadā sasniedza 110,693 miljonus eiro, bet koncerna peļņa 2016.gadā bija 11,586 miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti