LPCS: Lietuvas un Krievijas piena karš Latvijas tirgū izmaiņas nav radījis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Krievijas lietuviešu piena produktu importa lieguma dēļ Latvijas tirgū izmaiņas nav novērotas, aģentūrai BNS sacīja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības (LPCS) valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Šolks norādīja, ka Lietuvas piena produkti Latvijas tirgū vairumā nav ieplūduši. "Lietuviešu [piena] produkcija Latvijas tirgū nav vairāk jūtama," sacīja Šolks, piebilstot, ka Krievijas aizliegums lietuviešus kopumā neietekmē.

Šolks arī atzīmēja - lai arī aizliegums joprojām ir spēkā, Lietuva turpina iepirkt pienu gan no Latvijas, gan Igaunijas un, apejot Krievijas eksporta aizliegumu, pārdod produkciju citos eksporta tirgos.

Jau vēstīts, ka Krievijas federālais patērētāju tiesību aizsardzības dienests "Rospotrebnadzor" pērn, 7.oktobrī, aizliedza piena produktu  importu Krievijā no Lietuvas, pamatojot šo lēmumu ar nepietiekamiem kvalitātes kontroles pasākumiem Lietuvā . Savukārt Lietuvā uzskata, ka šim aizliegumam ir politiski iemesli. Oktobra otrajā pusē Lietuvā ieradās "Rospotrebnadzor" inspektori, kas pārbaudīja piena produktu kontroles sistēmu.

Ziņots arī, ka "Rospotrebnadzor" pagājušā gada decembrī ir sācis atcelt Lietuvas piena produktu importa aizliegumu, atļaujot Krievijā ievest uzņēmuma "Pieno žvaigždes" produkciju. Taču aizliegums vēl joprojām saglabājas attiecībā uz visu pārējo Lietuvas piena pārstrādātāju ražojumiem, lai gan drīzumā ir gaidāma šī aizlieguma atcelšana.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti