Krustpunktā

Vai Latvijai ir jāpiedalās starptautiskajās izstādēs?

Krustpunktā

Diskusija: Politiskās norises Rīgas Domē. Vai tās var novest līdz ārkārtas vēlēšanām?

Krustpunktā - satiksmes ministrs Tālis Linkaits

Linkaits: Audits par mērķdotācijas izlietojumu Rīgā atklāj «visādus brīnumus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Satiksmes ministrija (SM) Rīgas pašvaldībai piešķirtās mērķdotācijas izlietojuma auditā konstatējusi virkni "visādu brīnumu", Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atklāja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Ministrs norādīja, ka nupat pabeigts audits par valsts mērķdotācijas izmantošanu Rīgas pilsētas transporta infrastruktūras projektēšanā un būvniecībā.

"Tur mēs redzam, ka aizturēsim vismaz kādus simtus tūkstošus eiro par nelietderīgi izmantotiem līdzekļiem.

Vispār tie brīnumi, kas notiek Rīgas pilsētā, vienkārši nav cilvēcīgi saprotami arī valsts līdzekļu tērēšanā. Un tādu piemēru pa Latviju ir pietiekami daudz (..)," klāstīja ministrs.

Linkaits atzina, ka audits par Rīgas pašvaldībai piešķirtās mērķdotācijas izlietojumu ar laiku būs publiski pieejams – vispirms Rīgas pilsētai  ir jādod iespēja izanalizēt auditā konstatēto un sniegt atbildi uz pārmetumiem.

Lūgts minēt konkrētus piemērus, kur aizgājusi transporta infrastruktūrai paredzētā valsts mērķdotācija, ministrs sacīja: "Tur ir visādi brīnumi. (..)

Es pat nezināju, ka Rīgas pilsēta ir projektējusi tuneli no Imantas uz Zolitūdi un jau iztērējusi 80 000 eiro, un pēc tam secinājusi, ka tomēr tunelis nav ekonomiski labākais variants.

Tā ir iesākti [projekti], un iztērēti faktiski miljoniem līdzekļi. Tas pats Ziemeļu šķērsojums – ka ir iesākts un pēc tam secināts, ka netiks būvēts," klāstīja ministrs.

Viņš norādīja: tāpat auditā konstatēts, ka par "tādiem sīkumiem" kā bruģakmeņu uzglabāšana Rīgas pašvaldībā tiek tērēta "milzīga nauda", kas turklāt nekur netiek uzskaitīta, un puse no tiem "kaut kur ir aizplūdusi". Velo infrastruktūras būvniecībai Rīgā ir rezervēts finansējums, bet nekādi darbi faktiski nenotiek.

"Tā var minēt vienu pēc otra. Valsts kontrole arī šajā virzienā ir diezgan labi jau norādījusi," teica satiksmes ministrs, piebilstot, ka rīdzinieki nākamajās Rīgas pašvaldības vēlēšanās varētu rūpīgāk paskatīties, ko ievēl par savas pilsētas saimniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti