Liepājas lidostā apkalpoto pasažieru skaits aug, bet lidmašīnas arvien ir pustukšas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pērnais gads Liepājas lidostā ir noslēdzies ar pasažieru skaita kāpumu, liecina statistika par darbības rezultātiem. Lidostā ir apkalpots 9751 pasažieris, un lielākā daļa lidojusi regulārajā maršrutā Liepāja-Rīga-Liepāja. Savukārt 426 bija vispārējās aviācijas un čarterreisu pasažieri.

Uzņēmuma "Aviasabiedrība "Liepāja"" valdes loceklis Agris Sprūde
00:00 / 00:44
Lejuplādēt
Vērtējot 2017. un 2018. gada rezultātus, kopējais ceļotāju skaits ir palielinājies par 56%. Un, kā ierasts, darbīgākie mēneši bijuši jūlijs un augusts.

 

"Mēs neeesam tikai savienojums Liepāja-Rīga vai Rīga-Liepāja, bet esam savienojums Liepāja-Eiropa un Eiropa-Liepāja, jo ap 70% pasažieru lido tranzītā caur Rīgu uz krietni tālākiem galamērķiem. Populārākie maršruti ir līdzīgi kā iepriekš – Kopenhāgena, Stokholma, Maskava, Vācijas pilsētas. (..)

Mēs vēl nesasniedzam 50% no piepildījuma, bet skaidri redzam mūsu attīstības tendences, un šogad arī redzam, ka rezervācijas ir lielākas, vairāk un arī augam,"

stāsta uzņēmuma "Aviasabiedrība "Liepāja"" valdes loceklis Agris Sprūde.

No marta beigām "airBaltic" plāno palielināt iekšzemes lidojumu skaitu starp Liepāju un Rīgu no trīs līdz pieciem reisiem nedēļā. Runājot par šā gada plāniem, lidostas vadītājs Sprūde minēja arī nacionālās aviokompānijas pilotu akadēmijas paplašināšanu, Liepājā līdz šim bāzēto trīs lidmašīnu skaitam piepulcējot vēl četras.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti