Liepājā sākusies aktīva sezona pludmales kafejnīcām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Kopumā šogad Liepājā pie jūras darbosies sešas kafejnīcas, viena no tām atrodas Karostā. Pēdējo desmit gadu laikā notikušas ievērojamas pārmaiņas, un mazās kafejnīcas nu jau izaugušas līdz iespaidīgiem apmēriem un servisam, kas piedāvā arī ēdināšanas pakalpojumus ārpus vasaras sezonas.

Liepājā sākusies aktīva sezona pludmales kafejnīcām
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Liepājā pludmalē kafejnīcas jau pietuvojas restorānu līmenim, ar jumta terasēm un skatu uz jūru. No dzērieniem un saldējuma piedāvājuma tagad tās pāraugušas pilnā servisā. Atzinīgi par kafejnīcām pludmalē izsakās Liepājas iedzīvotāji un viesi.

Pirmie Liepājā sevi pirms deviņiem gadiem pieteica „Red Sun Buffet” īpašnieki Miks un Mareks Alberti. Viņi arī izveidoja pirmo vissezonas kafejnīcu jūras krastā. Liepājai un tūrismam vasarā ir sava specifika, uzsver Mareks Alberts.

„Viss ir atkarīgs no laika apstākļiem. Katra vasara ir liels izaicinājums - būs silts vai nebūs. Ir bijušas vēsas vasaras, kad temperatūra tikai dažreiz pārsniedz + 25 grādus, un viss. Kad pirms diviem gadiem atvērām vissezonas kafejnīcu, samazinājās ietekme no laika apstākļiem. Ja arī laukā ir +15, kas Liepājā ir iespējams, tad iekšā ir omulīgi, nebūs jāuztraucas, vai gāzīs lietus vai būs vētra," tā īpašnieks.

Liepājā šobrīd vissezonas režīmā strādā arī kafejnīca "7. līnija", kas turpina paplašināt savu piedāvājumu. Konkurenci tas nerada, jo katrai kafejnīcai veidojas savs apmeklētāju loks, spriež "Red Sun Buffet” saimnieks Mareks Alberts. Vienlaikus nepārtraukti tiek domāts, kā uzlabot servisu, ko jaunu piedāvāt tūristiem un pilsētniekiem.

"Uzlikām bērnu laukumu, ko vinnējām konkursā, mēneša laikā tas būs divreiz lielāks. Tas nozīmē, ka nāks vecāki ar bērniem arī laikā, kad laukā nav tik silts. Jau no 1. marta palaidām arī ēdienkarti ar siltajiem ēdieniem, lai mazinātu laika apstākļu ietekmi," norāda kafejnīcas attīstītājs.

Pēdējo gadu laikā pludmales kafejnīcu biznesā ir notikusi izaugsme, spriež Liepājas domes Administratīvās daļas vadītāja Iveta Stūre. „Kafejnīcas vairs nav tādas kā agrāk, kādreiz bija mazas teltis. Tagad viss ir civilizēts un attīstīts. Tiek domāts, kā tiks uzlabota Jūrmalas parka infrastruktūra, arī vietās, kur iezīmēta kafejnīcu zona," tā Stūre.

Red Sun Buffet
Red Sun Buffet

Viņa norāda, ka pludmalē strādāšot seši komersanti, viens no tiem Karostā. Līgumi ar pašvaldību tiek slēgti uz trīs gadiem, taču tiek domāts par jauniem nosacījumiem saistībā ar pludmales kafejnīcām.

"Vietas paliek tās pašas, arī kafejnīcu projekti, tagad viņi maksā nodevas, bet, iespējams, mainīsies veids; vai tās būs izsoles vai nomas maksa, vēl nav iespējams precīzi pateikt. Mēs ar savām jaunajām idejām negribētu nobaidīt komersantus," pauda Liepājas domes pārstāve.

Pakāpeniski Liepājā tiek risināts arī inženierkomunikāciju  jautājums, pašlaik iespējas kafejnīcām gan ir atšķirīgas. Kāda jau tikusi pie visa nepieciešamā, citas vēl gaida. Liepājas Komunālās pārvaldes sniegtā informācija liecina, ka pašvaldībā jau tiek virzīti un īstenoti projekti, kas paredz pievilkt inženierkomunikācijas - ūdeni, kanalizāciju, elektrību vairākām izejām uz jūru, kas ļautu nodrošināt arī dušu un tualešu izveidi. Visas inženierkomunikācijas tiks projektētas tā, lai tām varētu pieslēgties arī komersanti, kuri no pašvaldības nomā tirgošanās vietas pludmales zonā. Liepājas būvvaldes arhitekti pauduši viedokli, ka turpmāk kafejnīcu skaits pludmales zonā nebūtu jāpalielina, citādi pludmale zaudētu savu dabiskās ainavas vērtības.

Vasaras kafejnīcas, kas jau izņēmušas tirdzniecības atļaujas, ir SIA "Jana Lukss",  SIA "Pludmales attīstība",  SIA "V.Rozgas komercfirma",  SIA "RSB",  SIA "Rietumkrasts", vēl kārto atļauju strādāt  "Liepājas restorāns".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti