Liepājā meklē risinājumus sociālai krīzei «Metalurga» dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valdība spriedīs par pasākumu plānu, lai mazinātu sociāli ekonomiskās problēmas Liepājā gadījumā, ja AS "Liepājas metalurgs" ilgstoši nespēs atsākt normālu darbību.

Sociālajai drošībai tiek piedāvāts sniegt preventīvus pakalpojumus darbiniekiem - individuālas konsultācijas, tikšanos ar darba devējiem, konkurētspējas paaugstināšanas pasākumus, profesionālās apmācības pēc darba devēja pieprasījuma un citus. Savukārt uzņēmējdarbības veicināšanai un jaunu darba vietu radīšanai plānoti atbalsta pasākumi industriālo teritoriju attīstībai, ražošanas telpu izveidei un renovācijai.

Liepājas mērs Uldis Sesks šorīt intervijā „Rietumu Radio” atklāja, ka aptuveni 5 miljonus latu, kas paredzēti industriālo teritoriju attīstībai, ieguldīs Liepājas Biznesa centra Kapsēdes ielā jeb bijušā gaļas kombināta teritorijas paplašināšanai, kā arī veiks infrastruktūras uzlabojumus Dūņu un Meldru ielās.

„Tās būtu teritorijas, ko piedāvātu tiem uzņēmumiem, kuri jau šobrīd diezgan aktīvi interesējas par Liepāju, par iespēju Liepājā izvietot savas ražotnes. Šobrīd nav pietiekoši daudz aprīkotu teritoriju, ir tukšas, kuras tiek piedāvātas uzņēmējiem, bet ražošanas pārnešana no citas valsts uz Liepāju izmaksā pārāk dārgi. Vēl varētu minēt dzelzceļu klāt, jo ir tādas ražotnes, kurām uzreiz vajag risināt transporta jautājumus. Nu, lūk, runa ir par 5 miljoniem, kas varētu tikt piešķirti vairāku teritoriju attīstībai,” norāda Sesks.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti