Lielajos iepirkumos nodokļu parādus pārbaudīs pieteikuma termiņa pēdējā dienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Turpmāk lielajos iepirkumos pretendentu iespējamos nodokļu pārbaudīs nevis attiecībā uz iepirkuma izsludināšanas dienu, bet gan pieteikuma iesniegšanas termiņa pēdējo dienu, paredz ceturtdien, 12.maijā Saeimas pieņemtie Publisko iepirkumu likuma grozījumi.

Nodokļu nomaksas pārbaude mainās lielajos iepirkumos, sākot no 42 000 eiro pakalpojumu un piegāžu un 170 000 eiro būvdarbu iepirkumos, paredzot, ka nodokļu parāds nevar būt lielāks par 150 eiro kandidātam pieteikuma iesniegšanas termiņa pēdējā dienā. Tādi paši noteikumi attiecas arī uz pretendentu iepirkuma piedāvājuma iesniegšanas termiņa pēdējā dienā vai arī dienā, kad pieņemts lēmums par iespējamu līguma slēgšanu. Līdz šim nodokļu nomaksas pārbaudes diena bija iepirkuma izsludināšanas diena, vēsta Saeima.

Likumprojekta autori no Finanšu ministrijas skaidro, ka šāda kārtība būs labvēlīgāka par līdzšinējo, jo praksē ir bijušas problēmas ar to, ka piegādātājs ir samaksājis nodokļus, bet elektroniskajā iepirkumu sistēmā joprojām tiek uzrādīts nodokļu parāds. Tagad pretendents zinās nodokļu pārbaudes dienu un varēs laikus pārliecināties, ka tā maksājums ir pieņemts un nodokļu parāda nav, teikts likuma grozījumu anotācijā.

Likuma grozījumi maina sarakstu iepirkumiem, kuriem var piemērot atviegloto procedūru. Tas attieksies uz virkni pakalpojumu, ja līgumcena būs zemāka par 750 000 eiro.

Līdz ar izmaiņām pretendentam tagad ir iespēja pierādīt pasūtītājam, ka viņš nav izslēdzams no iepirkuma, kā arī ir veicis pasākumus, lai atjaunotu savu uzticamību. Grozījumi autori skaidro, ka tas attieksies uz gadījumiem, kad pretendentam vai kandidātam iepriekš ir bijuši kādi pārkāpumi, par kuriem paredzēta izslēgšana no iepirkuma procedūras.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti