Krustpunktā

Diskusija par sabiedriski nozīmīgiem būvniecības objektiem

Krustpunktā

Valsts prezidents sola runāt ar poliķiem par finansējumu sabiedriskajiem medijiem

Valsts prezidents Egils Levits par sabiedriskajiem medijiem, nevienlīdzības mazināšanu...

Levits atbalsta «viedo» imigrāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunievēlētais Valsts prezidents Egils Levits atbalsta "viedo" imigrācijas politiku, kas ļautu iebraukt valstij nepieciešamajiem speciālistiem, kas dotu nozīmīgu saimniecisku pienesumu.

Intervijā Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” Levits skaidroja, ka imigrācijas politikā, viņaprāt, primāri jāpanāk, lai Latvija būtu pievilcīga tiem cilvēkiem, kuri aizbraukuši no Latvijas.

Savukārt taujāts par trešo valstu iedzīvotājiem, Levits norādīja uz viedo imigrācijas politiku:

“Tas nozīmē to, ka ir speciālisti, kuru mums nav vai kuri dod nozīmīgu saimniecisku pienesumu. Tur šāda imigrācijas politika būtu jēdzīga.

(..) Tur, kur ir absolūti nepieciešams, tur nav jābūt dogmatiskam šajā jautājuma.”

Attiecībā uz demogrāfijas veicināšanas politiku Levits uzsvēra, ka tā nav tikai pabalstu politika. Viņaprāt, būtu jārada tāda vide, kas būtu labvēlīga ģimenēm ar bērniem, tostarp attiecībā uz skolām un bērnudārziem.

Prezidents arī skaidroja savu redzējumu par ne vienlīdzības mazināšanu, ko uzsvēra kā vienu no prioritātēm uzreiz pēc ievēlēšanas prezidenta amatā. “Vienlīdzības politika nenozīmē vienādošanas politiku. Vienlīdzības nodrošināšana nozīmē vienlīdzīgas iespējas ar savu darbu, ar savu cenšanos panākt sev labāku situāciju un lielākus ienākumus,” sacīja Levits.

Viņaprāt, vienlīdzības politikai jābūt vērstai uz “atstumtajiem un tiem slāņiem, cilvēkiem, kuri paši no sevis konkurencē ir sliktākā pozīcijā”. Savukārt, ja “apakšējais līmenis ir pārāk zems”, ar valsts politiku būtu jāveicina nodokļu pārdale. Taču tas nebūtu galvenais instruments.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti