LDDK šefs Gavrilovs: Progresīvais IIN netīk, bet ir jāiet uz kompromisu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai arī Latvijas Darba devēju konfederācijai (LDDK) netīk nodokļu reformā paredzētais solis ieviest progresīvu iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), ir jāiet uz kompromisu un jāreformē nodokļu sistēma. Šādu viedokli intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā ''Rīta panorāma" pauda LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs.

Viņš atzina, ka LDDK piekrita progresīva IIN ieviešanai Latvijā, lai tikai tiktu īstenotas izmaiņas uzņēmumu ienākuma nodoklī (UIN), tostarp reinvestētajai peļņai tiktu piemērota 0% UIN likme.

"Tas būs kopumā solis uz priekšu, un tas jānodrošina," uzskata Gavrilovs, kurš arī pauda atbalstu nodokļu reformas piedāvājumā paredzētajai iecerei ieviest obligāto apdrošināšanu veselības aprūpē.

Gavrilovs piekrita, ka ar iedzīvotājiem ieguvumus no IIN izmaiņām slāpēs citu nodokļu pieaugums, tomēr ar nodokļu reformu "ir jāiet uz priekšu, jo tā kopumā pozitīvi ietekmēs valsts tālāko attīstību.

"Šodien mums ir iespēja. (..) Tā ir pirmā lielā un vērienīgā [nodokļu] reforma," piebilda Gavrilovs, paužot pārliecību – nākamais būtiskais uzdevums ir valsts pārvaldes reforma, arī pašvaldību reforma.

Jau ziņots, ka Saeima pagājušajā piektdienā pēc plašām debatēm pirmajā lasījumā atbalstīja ar nodokļu reformu saistītos likumprojektus.  Deputātiem dotas dažas dienas laika jaunu priekšlikumu iesniegšanai. Likumprojektus galīgajā lasījumā paredzēts skatīt ceturtdien, 27. jūlijā.

Nodokļu reforma paredz ieviest plašas izmaiņas vairākos nodokļos, piemēram, plānots ieviest progresīvu IIN, palielināt minimālo algu līdz 430 eiro, kā arī ieviest principu, ka par uzņēmumā atstāto peļņu nodoklis nav jāmaksā.

Kristiska par FM nodokļu reformas piedāvājumu ir uzņēmējus pārstāvošā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, kā arī Latvijas Banka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti