Panorāma

"Kreiss": Situācija ir kritiska

Panorāma

Brīdina nepieļaut Inčukalna iztukšošanu pat krīzes situācijā

Kas notiks piena nozarē?

Lauksaimnieku organizācijas: Piena cenas ir kritušās un līgumi tiek lauzti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Zemniekiem un piena kooperatīviem jau ir kritušās piena uzpirkšanas cenas un pašlaik tiek lauzti piena piegādes līgumi, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Panorāma” norāda Latvijas lauksaimnieku organizācijas padomes pārstāvis Armands Krauze.

Tāpat pašlaik ir ļoti smaga situācija attiecībā uz piena piegādēm uz Lietuvu, jo tam paredzētais piens nu paliek pārstrādei Latvijā.

„Gan cenas ir nokritušās līdz 19 centiem litrā, gan tiek lauzti līgumi par piena piegādi. Vissmagākā situācija ir ar Lietuvu, jo uz turieni tiek izvesti lieli daudzumi. Šim pienam tagad jāpaliek Latvijā, un tas tiks pārstrādāts šeit, kas pasliktināts esošo situāciju,” norādīja Lauksaimnieku organizācijas pārstāvis.

„Tā kā esam daudz tirgus regulēšanas mehānismus nodevuši Eiropas rīcībā, tad te būtu jāpieslēdzas Eiropai ar saviem esošajiem rīkiem, piemēram, intervenci,” saka Krauze. Problēma gan esot tajā, ka intervencē noteiktā piena pulveriem un sviestam cena ir ļoti zema.

Savukārt Latvija varētu pieņemt lēmumu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu pārtikai. „Tas uzlabotu apjomus, ko mēs varētu realizēt Latvijā, jo mūsu iedzīvotāji varētu nopirkt vairāk pārtiku, jo tā būtu lētāka. Tas arī uzlabotu naudas plūsmas uzņēmumiem, jo nebūtu PVN summa jāiesaldē,” skaidro Krauze.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti