Latvijas vēstniece Ēģiptē: Šobrīd labākais laiks investīcijām Ēģiptē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lai arī Ēģiptes politiku un sabiedrību pēdējos mēnešos plosa dziļas pretrunas, šis esot labs laiks investīcijām šajā valstī, intervijā Latvijas Radio norādīja Latvijas vēstniece Ēģiptē Iveta Šulca.

Viņa Ēģiptes ekonomiku salīdzināja ar vilcienu – vieglāk tajā ir iekāpt tad, kad tas ir apstājies, un Ēģiptes ekonomika šobrīd ir apstājusies. „Latvijai ir ļoti būtiski investēt brīdī, kad vilciens stāv,” saka Šulca un piebilst: „Ekonomisti vienmēr saka, ka krīze ir iespēja”.

Turklāt uzņēmējdarbību Ēģiptē ir iespējams attīstīt ne tikai tūrismā, bet arī, piemēram, mēbeļu tirdzniecībā vai izglītībā. „Ēģiptē ir milzīga mēbeļu rūpniecība, bet koku tur nav. Viss ir uz importu,” piemēru min Šulca.

Attiecībā uz politisko situāciju valstī Latvijas vēstniece Ēģiptē tomēr atzīst, ka tā ir neskaidra. Viņa uzsver, ka vissliktākais slēpjas faktā, ka Ēģiptes sabiedrība esot sašķelta islāmistos un sekulāristos. Valsts attīstība šobrīd esot atkarīga no vairākiem faktoriem: kā virzīsies parlamenta vēlēšanās, vai islāmisti un sekulāristi spēs vienoties par sadzīvošanu, kā arī armijas rīcības.

Tāpat joprojām kārtību nodrošina armija un policija, un vēl joprojām ir terorisma draudi, protesti. „Ārlietu ministrija saglabā, tāpat kā pārējās ES valstis, aicinājumu nebraukt uz Ēģipti,” saka Šulca.

Jau vēstīts, ka Ēģiptē vairākus mēnešus ir saspringta situācija, kuru laikā notikušas pat ļoti asiņainas sadursmes. Patlaban spriedze ir norimusi, taču nesaskaņas nav līdz galam atrisinātas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti