Panorāma

Vai nākamgad palielināsies rindas uz bērnudārziem?

Panorāma

Cer vienoties par regulu

Krievija vilcinās ar aizliegumu konservu importam

Latvijas un Igaunijas zivju konservu importu Krievija sola aizliegt jau šonedēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai gan Krievijas veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests “Rosseļhoznadzor” solīja jau šonedēļ noteikt aizliegumu Latvijas zivju konservu importam, pagaidām tas vēl nav stājies spēkā.

Krievijas dienesta pārstāvji uzsver, ka tos jau ilgāku laiku nav apmierinājusi no Latvijas un Igaunijas ražotājiem Krievijā ievestā zivju konservu produkcijas kvalitāte. Nesen notikušajās pārbaudēs dienests konstatējis sistēmiskus pārkāpumus, kuri vieš šaubas par pārtikas produktu drošumu patērētāju veselībai.

„Pašas pārbaudes ir beigušās, un galīgā atskaite vēl tikai tiek veidota. Pagājušajā piektdienā mums bija pārrunas ar mūsu kolēģiem no Latvijas un Igaunijas, jo zivju pārstrādes uzņēmumu pārbaudes notika abās valstīs. Pēc tām “Rosseļhoznadzor” nolēma aizliegt visa veida zivju produktu importu no šīm valstīm. Pagaidām gan ierobežojumi nav stājušies spēkā, taču mēs tos plānojam noteikt jau šonedēļ. Tiklīdz tas būs zināms, mēs par to informēsim mūsu oficiālajā interneta mājas lapā,” pauda Jūlija Melano, “Rosseļhoznadzor” preses pārstāve.

Dienesta pārstāvji pagaidām vairās minēt precīzu datumu, kad aizliegums stāsies spēkā. Iepriekš “Rosseļhoznadzor” vadītājs Sergejs Dankverts aģentūrai “Interfax” gan prognozēja, ka aizliegums varētu stāties spēkā  3. vai 4.jūnijā.

Pašlaik Krievijas īstenotā pārtikas embargo dēļ no Latvijas liegts ievest svaigās zivis. Konservi šajā sarakstā nav iekļauti. Pirmdien gan  tapis zināms, ka Latvijas zivju konservu ražotājiem savas valsts tirgu atvērusi Ķīna.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti