Latvijas «Citadele banku» turpmāk uzraudzīs Eiropas Centrālā banka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eiropas Centrālā banka (ECB) ir pieņēmusi lēmumu klasificēt AS "Citadele banka" par nozīmīgu kredītiestādi, uzsākot tās tiešo uzraudzību ar šā gada 1. janvāri, informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

ECB, pārņemot "Citadele banka" tiešajā uzraudzībā, ir klasificējusi šo banku kā nozīmīgu. Turpmāk Eiropas Banku savienības Vienotā uzraudzības mehānisma (VUM) ietvaros ECB tiešajā uzraudzībā būs trīs Latvijas lielākās bankas.

Kopš 2014. gada Latvija ir Eiropas Banku savienības VUM dalībvalsts, un kopš tā laika trīs Latvijas nozīmīgākās bankas tiek uzraudzītas šī vienotā Eirozonas valstu mehānisma ietvaros. VUM mērķis ir nodrošināt Eiropas Banku savienības stabilitāti un drošību, vienmērīgu attīstību un veicināt tā dalībvalstu banku sistēmu ciešāku integrāciju. Tā ietvarā tiek uzraudzītas visu Eirozonas valstu nozīmīgākās bankas.  

Veicot šo trīs lielāko banku ikdienas uzraudzību, ECB un FKTK darbinieki pastāvīgi sadarbojas kopējās uzraudzības komandās. Šobrīd Centrālā banka sadarbībā ar FKTK uzrauga – AS "Swedbank", AS "SEB banka", kurām ar 1. janvāri ir pievienojusies arī AS "Citadele banka". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti