Latvijas Bankas padomes locekļa amatam izvirza ekonomistu Kazāku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Banka (LB) ir vērsusies ar lūgumu Saeimā apstiprināt “Swedbank” galveno ekonomistu Mārtiņu Kazāku vakantajā padomes locekļa amatā, vēsta LB.

Kazāks, kurš ieņem arī “Swedbank grupas” galvenā ekonomista vietnieka amatu, ir ieguvis doktora grādu ekonomikā Londonas Universitātē un savulaik strādāt sācis Finanšu ministrijā kā vecākais ekonomists, vēlāk – strādājis arī par pasniedzēju Rīgas Ekonomikas augstskolā.

Iepriekš ir bijis Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisijas biedrs, bet kopš 2014. gada – Fiskālās disciplīnas padomes biedrs.

Latvijas Bankas prezidenta vietniece un prezidenta pienākumu izpildītāja Zoja Rasmusa norādījusi, ka Kazākam ir plašs redzeslauks un izcilas zināšanas ekonomikā.

Pirmdienas, 4.jūnija, pēcpusdienā koalīcijas partijas Kazāka kandidatūru vērtēja kā atbilstošu.

Nacionālā apvienības valdes loceklis Imants Parādnieks uzsvēra, Kazāks ir augsta līmeņa profesionālis: “Mums bija dažādi viedokļi frakcijā attiecībā uz Kušnera kungs. Ja Latvijas Bankas prezidenta vietas izpildītājam virza un arī finanšu ministri akceptē, mēs atbalstām šādu lēmumu, jo Kazāka kungs ir augsta līmeņa profesionāls un noteikti būtu noderīgs kā padomes locekli.”

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka šobrīd ir svarīgi saglabāt stabilitāti finanšu sektorā, tāpēc pretendents būtu atbalstāms.

Arī “Vienotība” paudusi atbalstu Kazākam, apliecināja partijas vadītājs Arvils Ašeradens: “Vienotība” ļoti pozitīvi vērtē Kazāka kunga izvirzīšanu šim amatam, īpaši ņemot vērā to, ka viņš nav bijis līdz šim saistīts ar Latvijas Banku. Mums liekas, ka šajā situācijā šis būtu labākais risinājums, ka ienāktu cilvēks ar jaunu skatuves lietām, un mēs esam gatavi atbalstīt viņa kandidatūru šim amatam.”

KONTEKSTS:

Saeimas vairākums 24.maijā nolēma neapstiprināt Edvardu Kušneru uz vēl vienu pilnvaru termiņu Latvijas Bankas padomes locekļa amatā.

Par Kušnera pārapstiprināšanu nobalsoja 36 deputāti, pret bija 14, bet atturējās - 28. Vēl astoņi deputāti balsojumā nepiedalījās. Kušneram nelabvēlīgi nobalsoja Zaļo un zemnieku savienības un "Saskaņas" deputāti, kuriem piebalsoja atsevišķi "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK politiķi un partejisko piederību nomainījušie tautas kalpi.

Pašlaik Latvijas Bankas padomē strādā Rasmusa, kā arī Vita Pilsuma, Arvils Sautiņš un Aivars Skopiņš.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti