Latvija starptautiskajos finanšu tirgos aizņemas 700 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Emitējot jaunas 30 gadu obligācijas, Latvija otrdien, 12. februārī, starptautiskajos tirgos aizņēmusies 700 miljonus eiro, liecina Valsts kases informācija.

Latvija otrdien emitēja jaunas 30 gadu obligācijas ar dzēšanas termiņu 2049. gadā, piesaistot finansējumu 700 miljonu eiro apmērā ar ienesīgumu 1,929%. 

Latvijas obligācijas iegādājās vairāk nekā 70 investori, pārsvarā no Eiropas valstīm.

Pieprasījums pēc obligācijām būtiski pārsniedzis piedāvājumu, norāda Valsts kasē.

"Finansējums piesaistīts labvēlīgā finanšu tirgus situācijā ar izdevīgām aizņemšanās procentu likmēm, nodrošinot zemus un prognozējamus parāda apkalpošanas izdevumus ilgtermiņā," skaidro Valsts kasē.

Ar šo vērtspapīru emisijas darījumu Valsts kase ir piesaistījusi lielāko daļu no šogad plānotā aizņemšanās apjoma ārējos tirgos. 

Emisijas vadošās bankas bija "Citi", "Credit Agricole" un "Goldman Sachs".

KONTEKSTS: 

Starptautiskajos finanšu tirgos aizņemtā nauda tiek izmantota valsts parāda pārfinansēšanai jeb iepriekšējo saistību segšanai. Šogad un nākamajos divos gados Latvijai ir jādzēš obligācijas 3,7 miljardu eiro apmērā. Valsts kase iepriekš plānoja šogad piesaistīt miljardu eiro, bet 2020.gadā – divus miljardus eiro.

Latvijas parāds 2017.gadā, salīdzinot ar 2016.gadu, palielinājās par 0,7 miljardiem eiro jeb 6,8% un sasniedza 10,8 miljardus eiro jeb 40,1% no valsts iekšzemes kopprodukta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti