"Latvenergo" tirgus daļa Igaunijā un Lietuvā pusgadā sasniedz 12-13%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 9 mēnešiem.

Pēdējo sešu mēnešu laikā pieaugusi Latvijas energoapgādes kompānijas "Latvenergo" tirgus daļa Lietuvā un Igaunijā, tai pusgadā sasniedzot attiecīgi 13% un 12%, informēja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Bidere uzsvēra, ka, pārdodot elektroenerģiju Lietuvā un Igaunijā, "Latvenergo" vairākkārtīgi kompensē Latvijas tirgū zaudēto pārdotās elektroenerģijas apmēru.

"["Latvenergo" meitasuzņēmums Igaunijā] "Elektrum Eesti", kas ir būtiskākais Igaunijas līdzšinējā monopoluzņēmuma "Eesti Energia" konkurents elektroenerģijas brīvajā tirgū, pēdējo sešu mēnešu laikā pakāpeniski audzējis savu tirgus daļu un arī turpina saglabāt augšupejošu tendenci – gada sākumā uzņēmuma tirgus daļa Igaunijā bija aptuveni 10%, aprīlī un maijā tā sasniegusi 12%, bet jūnijā – 13% robežu. Tādējādi kopumā pirmajā pusgadā "Elektrum Eesti" kopējā tirgus daļa ir 12%, un jauno klientu portfeli galvenokārt veido klienti, kuri līdz šim izmantojuši lielākā uzņēmuma pakalpojumus," klāstīja Bidere.

Viņa norādīja, ka Lietuvā, kur brīvais tirgus atvērts juridiskām personām, "Elektrum" klientu portfeli veido aptuveni 3000 klientu, tādējādi pirmajos sešos mēnešos aizņemot aptuveni 13% no kopējā tirgus. Galvenokārt klientu portfeli Lietuvā veido pakalpojumu (52%) un tirdzniecības kompānijas (27%).

Kompānijas elektroenerģijas pārdošanas direktors Dāvis Skulte norādīja, ka "Latvenergo" pārdošanas apmēri Lietuvā un Igaunijā pieaug praktisku un ekonomisku apsvērumu dēļ. "Ja sākotnēji bija vērojama piesardzība, slēdzot līgumus atvērtajā tirgū, tad jau pēc pirmajiem rēķiniem uzņēmumi savas domas ir mainījuši. Pēc mūsu aplēsēm, tie uzņēmumi, kas brīvajam tirgum pievienojās šī gada sākumā, sešu mēnešu laikā ietaupījuši vienu miljonu Lietuvas litu (200,9 tūkstoši latu). Tas skaidrojams ar izdevīgo elektroenerģijas tirgus cenu gada sākumā," sacīja Skulte.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. Lietuvā un Igaunijā kompānija elektroenerģiju tirgo ar zīmolu "Elektrum".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti