«Kronospan Riga» 100 miljonu eiro investīciju projekts saņems UIN atlaidi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Viens no Latvijā vadošajiem meža nozares uzņēmumiem SIA "Kronospan Riga" izejmateriālu pieejamības paplašināšanā un ražošanas modernizēšanā plāno ieguldīt teju 100 miljonus eiro. Pēc daudzmiljonu projekta īstenošanas uzņēmums saņems uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) atlaidi 19 997 000 eiro apmērā. Tā sēdē otrdien, 26.jūnijā, nolēma valdība, informē Ekonomikas ministrijā (EM).

Ministrijā skaidro, ka investīciju projekta mērķis ir palielināt uzņēmuma konkurētspēju globālajā tirgū, paplašinot izejmateriālu pieejamību un modernizējot ražošanu, kas dos iespēju palielināt esošo ražošanas jaudu un paaugstināt ražošanas procesu efektivitāti.

Uzņēmums plāno veikt nozīmīgas investīcijas inovatīvu un videi draudzīgu tehnoloģiju ieviešanā,

kuru rezultātā tiks nodrošināta iespēja ražošanas procesā izmantot alternatīvu izejmateriālu – otrreiz pārstrādājamo koksni.

Tāpat uzņēmums plāno būtiskus ieguldījumus orientēto skaidu plātņu un kokskaidu plātņu ražošanas procesa pilnveidē, kas dos iespēju gan palielināt ražošanas jaudu, gan arī ievērojami uzlabot ražošanas procesa efektivitāti un uzņēmuma produktivitāti kopumā.

Investīciju projektu plānots realizēt līdz 2020.gadam. 

Projektā plānoto ieguldījumu apjoms ir 99 980 000 eiro. Uzņēmums pēc investīciju projekta īstenošanas varēs saņemt UIN atlaidi līdz 19 997 000 eiro.

Prognozējams, ka valsts budžetā papildu iemaksātie nodokļi pārsniegs atlaidi jau ceturtajā gadā pēc investīciju projekta īstenošanas, norāda ministrijā.

SIA "Kronospan Riga" šobrīd nodarbina 276 darbiniekus, kuru atalgojums ievērojami pārsniedz nozares un valsts vidējo darba samaksu. Papildus uzņēmums nodrošina arī netiešās darba vietas piegādātāju ķēdē, kuru skaits pieaugs, īstenojot investīciju projektu, skaidro EM.

"Kronospan Riga" investīciju plāns ir 35. projekts, kuru Ministru kabinets ir atbalstījis UIN atlaides piešķiršanai.

KONTEKSTS:

Līdz ar nodokļu reformu izzudusi peļņas nodokļa atlaide lielajiem investoriem. Tiesa, tie lielie investori, kas savus uz atbalstāmā investīciju projekta statusu pretendējošos projektus paspēja iesniegt vēl 2017.gadā, var izmantot iepriekš spēkā esošās uzņēmumu peļņas nodokļa atlaides. Arī tie, kam šīs atlaides jau piešķirtas, tās var izmantot pēc projektu pabeigšanas. "Kronospan Riga" atbalstāmo investīciju projekta pieteikumu par projektu "Koksnes plātņu ražošanas modernizācija "Bolderaja Ltd" ražotnē" iesniedza pagājušā gada decembrī, vēsta LETA.

"Kronospan Riga" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016.gada 1.oktobra līdz 2017.gada 30.septembrim, strādāja ar 186,823 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,5 reizes - līdz 89,332 miljoniem eiro. "Kronospan Riga" izveidota 2005.gadā un līdz 2013.gada oktobra vidum strādāja ar nosaukumu "Bolderaja Ltd". Kompānijas pamatkapitāls ir 41 miljons eiro, bet tās vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrētā kompānija "Kronospan Baltic Holdings LTD".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti