Kravu apjoms pērn pieaudzis par 2,5%; dzelzceļa tranzītā kritums – 29,5%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

2014. gadā, salīdzinot ar 2013. gadu, svarīgākajās transporta nozarēs pārvadāto kravu kopējais apjoms ir pieaudzis par 2,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotā informācija par kravu pārvadājumiem.

2014. gadā ar dzelzceļa transportu pārvadāja 57 miljonus tonnu kravu, kas ir par 2,2% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Iekšzemē ar dzelzceļa transportu pārvadāja 1,2 miljonus tonnu kravu – par 6,7% vairāk nekā 2013. gadā. Starptautiskajos dzelzceļa kravu pārvadājumos pārvadāto kravu apjoms pieauga par 1,1 miljonu tonnu jeb 2,1%.

Importa kravu pārvadājumi pieauga par 3,6%, bet eksporta kravu pārvadājumi –  par 3,8%. Turpretī kravu pārvadājumi tranzītā caur Latviju samazinājās par 29,5%. Dzelzceļa transporta kravu pārvadājumi uz un no Latvijas ostām pieauga par 4%, veidojot 84,3% no starptautiskajiem pārvadājumiem.

Kravu pārvadājumi ar dzelzceļa transportu ceturkšņos, milj. t


dati: CSP

 

2014. gadā ar autotransportu pārvadāja 62,2 miljonus tonnu kravu, kas ir par 1,6 miljoniem tonnu jeb 2,7% vairāk nekā 2013. gadā. Pārvadāto kravu apjoma pieaugumu galvenokārt noteica lauksaimniecības, medniecības un mežsaimniecības produktu pārvadājumu pieaugums par 12,4%

Lielāko daļu (81,2%) no kopējā pārvadāto kravu apjoma ar autotransportu transportēja iekšzemē, kur pārvadājumi saglabājās iepriekšējā gada līmenī (pieaugums par 0,2%). Starptautiskie kravu pārvadājumi pieauga par 1,5 miljoniem tonnu jeb 15,3%.

Vairāk nekā trešdaļu kravu (36,5%), kas pārvadātas ar autotransportu, kopapjoma veidoja metālu rūdas un citi ieguves rūpniecības un karjeru izstrādes produkti un kūdra, 20,3% – lauksaimniecības, medniecības un mežsaimniecības produkti, zivis un citi zvejniecības produkti, bet 12,1% – koks, koksnes izstrādājumi (izņemot mēbeles), papīrs un tā izstrādājumi.

Pa maģistrālo naftas produktu cauruļvadu 2014. gadā transportēja 5,7 miljonus tonnu naftas produktu, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2013. gadā.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti