Komisāre: Nākotnē ES transporta projektu īstenošanai būs jāmeklē jauni līdzekļu avoti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 10 mēnešiem.

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm ir jārēķinās ar to, ka ES transporta infrastruktūras vajadzības pēc ieguldījumiem, piemēram, tādos apjomīgos projektos kā dzelzceļa koridors "Rail Baltica", ir ļoti lielas, tāpēc dalībvalstīm nevajadzētu rēķināties ar to, ka visus ieguldījumus nākotnē būs iespējams nodrošināt no ES vai nacionālajiem budžetiem.

Tā otrdien, 23.jūnijā, Rīgā notikušajā transporta nozares konferencē "Ten-T dienas 2015" uzsvēra ES Transporta komisāre Violeta Bulca, kura dalībvalstis aicināja jau drīzumā meklēt alternatīvus veidus naudas piesaistei.

"Nepieciešamie ieguldījumi transporta nozarē ir milzīgi. Jau vakar jūs redzējāt aplēses par aptuveni 600 miljardiem eiro. Jau šobrīd daudzi apjomīgi projekti gaida publisko finansējumu. Tomēr ir jārēķinās, ka pieejamais publiskā finansējuma apjoms no Eiropas Savienības vai nacionālajiem budžetiem ir ļoti ierobežots," norādīja Violeta Bulca.

"Tāpēc mums ir vienlaikus gan jāspēj sagatavot nepieciešamos projektus, gan arī domāt par to, kā piesaistīt privātos līdzekļus projektiem un atrast inovatīvus un atšķirīgus finansēšanas modeļus. Tiem ir jāpapildina jau pieejamie "Connecting Europe Facility" fonda līdzekļi. Iespējamie risinājumu varētu būt, piemēram, mērķa obligācijas vai Stratēģisko investīciju fonda līdzekļu piesaiste. Tomēr arī šo soļi var būt nepietiekami. Nevēlos, lai mēs pāragri teiktu, ka mums pietiek, jo kopumā uzskatu, ka tas būtu tikai pirmais, nelielais solis," pauda Veronika Bulca.

Jau vēstīts, ka 22.jūnijā konferencē "Ten-T dienas 2015" Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija un Somija parakstīja deklarāciju par Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa projekta "Rail Baltica II" īstenošanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti