Koalīcijas darba grupa sāk nākamā gada budžeta apspriešanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdienas, 13.augusta, pēcpusdienā uz pirmo sēdi sanāks koalīcijas partiju – „Vienotības”, Nacionālās apvienības un Zaļo un zemnieku savienības – izveidotā darba grupa, kas strādās pie 2016.gada valsts budžeta likumprojekta sagatavošanas. Arī koalīcijas darba grupas loceklis, Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens („Vienotība”) prognozē, ka sarunas par nākamā gada budžetu, tā deficīta apmēru un izdevumu pārskatīšanu šogad būs ļoti smagas.

„Ir atlikušas tuvu 50 dienām, lai budžets nonāktu parlamentā. Šobrīd ir arvien vairāk formātu, kuros budžets tiek diskutēts. Līdzīgi sēde, kurā tiks runāts par budžeta ietvaru, tāpat notiks koalīcijas darba grupas sanāksme, kurā skatīs daudz plašākā tvērumā budžeta projektu,” skaidro Ašeradens.

„Koalīcijas darba grupai ir diezgan plašs mandāts. Un tas, ko plānojam izdiskutēt, ir makroekonomiskā prognoze, kas ir ļoti svarīga, lai saprastu, kādā veidā virzīties uz priekšu ar budžetu un kas ir iespējams nākamajos gados. Tad mēs runāsim par nodokļu sloga līmeni. Izdiskutēsim arī to, kā izskatās pašvaldību ieņēmumi. Protams, ļoti svarīgi vienoties par bilances mērķiem un fiskālo telpu – tas ir ļoti svarīgs jautājums, cik lielu budžeta deficītu mēs varam atļauties nākamajā gadā un kādas konsekvences tas nozīmē valdībai attiecībā uz budžeta izdevumiem,” stāsta Ašeradens.

FM parlamentārais sekretārs stāsta, ka budžeta deficīta mērķis varētu būt -1,3%: „Tas nozīmē, ka fiskālā telpa nākamajam gadam ir negatīva, un mums ir jāsamazina izmaksu pieaugums.” Izejot no tā, tiks skatītas arī izdevumu samazinājumu iespējas.

Iepriekš Ministru prezidente Laimdota Straujuma („Vienotība”) jau brīdinājusi, ka demisionēs, ja koalīcijas partneri uzstās uz budžeta deficīta palielināšanu.

Jau ziņots, ka, otrdien apstiprinot nākamā gada budžeta deficīta līmeni, kā arī inflācijas un IKP izaugsmes prognozes, valdība otrdien sāka darbu pie nākamā gada budžeta projekta izstrādes. Valsts galveno finanšu plānošanas dokumentu 2016.gadam izskatīšanai Saeimā plānots iesniegt līdz 30.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti